Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Peşpeşe gelen kötü haberlerin arasında "iyi" ler kaynıyor kardeşim. Halbuki hepimizin iyi haberlere çok ihtiyacı var şu günlerde. Neymiş o iyi haberler dersen biri şu:
Türkiye'de milyoner sayısı artmış. Merrill Lynch diye bi kuruluş varmış. Bunlar dünyadaki servet sahibi kişilerin hesabını tutarlarmış. İşte bu hesaplara göre geçen yıl milyonerler kulübüne 1 milyon 800 bin kişi daha katılırken (hesaplamalar dolar üzerinden yapılıyor) Türklerin bu kulüpteki sayıları da 36 bini bulmuş.
Zenginlerimizin sayısı arta arta n'olacak, fakirlerin sayısı azalacak, milletçe daha mutlu olacağız, öyle değil mi Abuzittincim. Zaten rakamlar da bunu gösteriyor.
Türkiye'deki aç insan sayısı 374 binlere düşmüş. 12 milyon kişi de "yoksulluk sınırı" civarında durumu idare ediyorlarmış.. Toplam olarak nüfusumuzun yüzde 20'si, demek oluyor ki her 5 kişiden biri, aç ve yoksulken, çoğunluk, Allaha çok şükür, iyi durumda, hele 35 bin 900' ü, çok çok iyi, varlıkları 1 milyon doların üzerindeymiş Abuzittincim kardeşim.
Bence bu haberin en iyi tarafı, geçen yıldan bu yana bizim zenginlerimiz varlıklarını tam 1 misli artırmışlar ki, bu kadar büyük bi artışı başka hiç bi ülkenin zengini yakalayamamış.
Gerçi bakıyorsun protestolu senetler çoğalıyor, çekler ödenemiyor, kredi kartlarıyla borçlananların büyük sorunları var, sosyal içerikli cinayetler, intiharlar artıyor ama rakamlar da ortada. Zenginlerimiz çoğaldıkça ve bunlar servetlerine servet kattıkça elbet ötekiler de bundan şu veya bu şekilde yararlanacaklardır kardeşim. Bu biraz zaman alabilir tabii. Tevekkülle (o da bizlerde hamdolsun fazlasıyla var) beklemek gerek.
Bu arada dikkatimi çeken bi başka haber oldu. Vision of Hummanity diye bi kuruluş da "Dünya Huzur Endeksi" diye bi endeks hazırlıyormuş. Burada, ülkelerdeki insanların ne derece huzurlu yaşadıkları araştırılmaktaymış. Araştırılırken de o ülkedeki geçim şartları, politik durumlar, polisiye olaylar gibi konular mercek altına alınırmış.
İşte bu endekse göre, Türkiye'miz, 149 ülke arasından 126'ncı olmuş. Yani, pek iç açıcı bi vaziyet değil. Oysa 2 sene önce, 92'nciymişiz. Bu rakam da iyi değil ama 2 yılda pat diye 34 ülkenin altına düşmek garip değil mi Abuzittincim.
Zenginlerimiz bu kadar artarken üstelik varlıklarını da ikiye katlarken neden huzur açısından 92'ncilikten 126'ncılığa gerilemişiz?
Burada bi hata var gibime geliyor. Bizi Okyanus'lardaki Turks Adaları ile mi karıştırıyorlar acaba? Yoksa malum "öteki"ler, moral bozmak için böyle endeksler mi uyduruyorlar? Öylesine fesatlıklarla dolu bi dünyada yaşıyoruz ki kardeşim...
Dünya deyince aklıma geldi, tüm devletler askeri harcamalarına 18 dakika "Dur" deseler temiz suyu olmayan 2 milyar insan sağlıklı içme suyuna kavuşabilir, böylece her dakikada 3 çocuk, mikropların neden olduğu hastalıklardan ölmezmiş.
Tabii ki askeri harcamalara dur demek olmaz. Mesela biz hiç diyemeyiz çünkü bu kadar harcamaya rağmen terör belasından kurtulamadığımıza göre, bi de askeri harcamaları aksatırsak kim bilir nelerle karşılaşırız Abuzittincim. Ama acaba dünyadaki sivil milyonerler pamuk ellerini ceplerine atsalar, bu çocukları ölümden döndüremezler mi ?
Ben de amma hayalperest oldum yani.. Neyse, Allah zenginlerimize zeval vermesin, münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA