Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Angelina'ya yazık olmuş..

Bu senaryoyu aslında Tom Cruise için yazmışlar. Sonra karar değiştirmişler. "Ajan Salt (Filmin adı zaten) kadın olmalı" demişler ve Angelina Jolie'de karar kılmışlar.
Niye?..
Çünkü filmin mesajı şu.. Bir bebeği çalıp onun beynini yıkayabilir ve büyüdüğünde ona her şeyi yaptırabilirsiniz. Her emrinize uyar. Bu beyin yıkamasını yenecek tek şey, aşktır..
"Bir erkeğin âşık oldu diye, tüm beyin yıkamalarını sıfırlaması, tüm ilkelerinden vazgeçmesi, vatanına ihanet etmesi seyirciye inandırıcı gelmez. Bu rolde kadın daha uygun olur" diye mi düşündüler herhalde.
Angelina Jolie deyince aklınıza ne geliyor?.
Tom Cruise gibi akla hayale sığmaz işler yapan bir Görevimiz Tehlike ajanı mı, yoksa, dişiliğini kullanan bir Mata Hari mi?.
Sinemacılar Dişi Tom yapmışlar Angelina'yı ve bir erkek olarak söyleyeyim, hayal kırıklığı yaratmışlar. Angelina pek çok sahnede dublör kullanmamış.. Hızla giden TIR'ların tepesine kendi atlamış, düz duvarlara kendi tırmanmış. Ne olmuş yani.. Tom Cruise bunların daniskasını yapıyor. Hani Angelina farkı?..
Filmde umduğunuz Angelina hiç yok. Bulduğunuzla yetinecekseniz, Ajan Salt, modası geçmiş bir soğuk savaş dönemi öyküsü.. Artık Sovyetler kalmadı ya.. Sovyetler'i yeniden kurmaya yeminli bir ekip yaratmışlar, bazı Ruslar.. Hani Gregory Peck'in oynadığı Dr. Mengele, Brezilya'da yetiştirdiği çocuklarla faşizmi geri getirmeye çalışırdı ya, Boys From Brazil'de (1978). Ondan mülhem hikâye..
Ajan Salt, beni sarmadı!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA