Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Otyam'ı ölümsüzleştirirken..

Önce Türkiz'e alkış.. Ben böyle işlere bayılır ve alkışlarım.. Alkışlarım ki, imrensinler.. "Biz de yapalım" desinler..
İnsanları, değerli insanları, ender rastladığımız sanatçıları yaşarken anmak, yaşarken ölümsüzleştirmek, teşvik edilmeze, ne edilir?..
Yeni müzik salonuna Fazıl Say'ın adını veren Bahçeşehir Üniversitesini alkışlamıştım geçen yıllarda..
Bu defa Türkiz Gurubunu..
Gurubun Kemer'de dev tesisleri var. Bir tatil oteli.. Önünde bir büyük marina.. Yanında Konyaaltı gibi uzanan bir deniz kenarı parkı.. Plajlar, kafeler, restoranlar, diskolarıyla..
Bu dev tesisin içinde bir de "Sanat Galeri" açmaya karar vermişler.. Ve de Galeri'yi on yıllardır Antalya'da yaşayan Fikret Otyam'a adamışlar..
"Fikret Otyam Sanat Galerisi!.."
Açılış, tabii Fikret Ağabey'in resimleri ve eşi Filiz'in tezgâhından çıkmış enfes elişi dokumalarıyla..
Hıncal böyle bir açılışta olmaz da, nerde olur?..
Konu Fikret Ağbi olunca, öldüm Allah uçağa binmez Öcal Ağbim bile perhizi bozmuş, yetişmek için atlamış İzmir- Antalya uçağına..
Sevgili Gürtay Kıpçak var.. Sevgili Ali Eyüpoğlu var.. Sabah İzmir Temsilcisi Ünal Ersözlü var.. Nebil var.. Hem de nasıl var.. Bir Otyam filmi yapmış, bir yudum.. Ama bir yudumda çağlayan akıtmış..
Türkiz Ceo'su Sami Dostum (Türkay) projenin babası.. Yardımcısı Vedat'la el ele verip işi kotarmışlar..
Açılış mütevazı ama güzel, Fikret Ağbi'nin resimleri harikaydı gene.. Yasemin duymasın.. İki tanesine dayanamadım gene.. Beni aldılar.. Bir Kapadokya boyamış ki, Fikret Ağabey..
Sami "Kemer, güneş, deniz ve eğlence merkezi olarak bilinir. Biz bu üne 'Sanat Merkezi' deyişini de eklemek istiyoruz. Bu galeriler diğer otellerimizde de devam edecek" dedi.
Yılda 15 bin konuk ağırlayan Kemer'deki otelle başlamaları iyi olmuş..
Açılışta, Fikret Ağabey'in Sivas'tan davet ettiği iki sanatçı, özellikle Bozlak Ustası Zeynep Karababa ve sihirbaz bağlamacı Malik İnci türküler söylediler.. Onlara Fikret Ağabeyin bir gece evvel dinleyip bayıldığı bizim Günce Kız da sesi ve vokaliyle eşlik etti.
Fikret/ Filiz Otyam sergisi ekim sonuna dek açık. Ondan sonra kimlerin geleceğine Fikret Ağabey karar verecek. Çünki Türkiz galerinin yönetimini de Otyamlara bırakmış. Geliri de, okumaya muhtaç çocuklara gidecek.
Türkiz Kemer'de iki harika gün geçirdik, başta Fikret Ağabey, dostlarla.. Bir sohbet, bir müzik maratonu yaşadık.
Türkiz'in komşusu, Fransız Tatil Köyü imiş. Benim Holly ile ön balayı yaptığımız, o zamanın İtalyan Tatil Köyü Valtur.. "1976'dan beri ayak atmadım oralara" deyince Sami anında bir tekne ayarladı. Sahilden sahilden Valtur'u dolaştık. Köy bıraktığımız gibi duruyor.. 35 yıl önce bir hafta yaşadığımız evi gösterdim Sami'ye..
İkinci sürpriz Aslı'ya rastlamam oldu. Sami tanıştırdı.. "Türkiz'in sahibi Ahmet Beyin gelini" diye.. Aslı "Hıncal Bey beni tanır ama hatırlamaz. Çok küçüktüm o zaman" dedi ve ekledi.. "Fırat Elektronik.."
"Ne?.. Siz Faik Fırat'ın kızı mısınız" dedim, gözlerime dolan yaşları silerken.. Faik, benim harika dostum.. Menecerleriydim ya, Modern Folk'un.. Durmadan konserler verirdik. Faik ses düzenini kurardı, ama muhteşem kurardı. O imkansızlıklar içinde bir ses çıkarırdı olmaz böyle şey.. Genç yaşta, aniden kaybettik onu.. Hala inanamam öldüğüne.. Aslı 9- 10 yaşlarında falandı o zaman..
Şimdi onun iki kızı varmış.. Faik'in eşi, Aslı'nın annesi de ordaymış. Onu da gördüm yıllar sonra.. Faik'e sarılır gibi sarıldım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA