Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Bu işin referandumla ilgisi yok ama şimdi gel de "EVET" deme.. Sigara ve içkiye "Sağlık Vergisi" geliyormuş. Hem de çok önemli bi nedeni var: Sigara ve alkollü içkilere yapılacak zamdan toplanan paralar, bu zıkkımları içenlerin, ilerde hastalandıklarında, tedavileri için kullanılacakmış Abuzittincim.
Şu düşüncedeki zarafete, anlayışa bak. Vatandaşlarının sağlığını bu derece düşünen bi hükümete, referandumda oylanacak maddeler arasında bu konu olmasa bile, "EVET" demek "bertaraf" olmaktan öte bi vatandaşlık borcudur kardeşim.
Şimdi diyeceksin ki "Bilader herif içip içip hastalandıysa tedavisi için neden ben para vereyim."
Bu mübarek günlerde bunun tartışmasına girmeyelim kardeşim. Unutma ki Güneydoğu Anadolu'da, ısınmak için tavana somya asıp, ucuna da şehir ceryanı bağlayan, sonra da tek kuruş elektrik parasını vermeyenlerin paralarını da bizler ödüyoruz. Dinimizde, şu veya bu şekilde yardımlaşmak esastır Abuzittincim.
Ecevit hükümeti zamanında konan deprem vergilerinin, çürük yapıların kuvvetlendirilmesi için harcanması gerekirken başka işlere sarf edildiği, "Sağlık Vergisi" zamlarını da aynı akıbetin beklediği şeklindeki yorumlara da katılmıyorum.
Neden katılmıyorum, bugün, "Büyük İstanbul" depreminde yıkılması beklenen binaların yüzde 1'i, deprem vergilerinden toplanan paralarla "depreme dayanıklı" hale getirilmiştir. Yüzde 1'i küçümseme, 30 bin binanın yıkılacağı varsayıldığına göre demek ki daha şimdiden 300 tanesi kurtarılmış. Bu az bi rakam mı?
İçki vergisinden söz etmişken, bi arkadaşım anlattı, İzmir'de büyük otellerden birinde yemekteler. 35'lik rakı istemişler. (Bu anlattıklarım Ramazan'dan önce) Hesap pusulası geldiğinde bi bakıyorlar, 35'liğe 75 lira yazılmış. Aynı otelde her şey dahil 40 dolara kalan var!
"Bu ne?" diye sorduklarında aldıkları cevap: "Rakı kokusu öteki müşterilerimizi rahatsız ediyor. İçilmesin diye yüksek fiyat koyuyoruz!"
Rakı içenler bu kadar kibar ikaz edilebilir yani kardeşim..
Bu olay aklıma şunu da getirdi, hükümet "Sağlık Vergisi"ni rakı şişesi üzerinden değil de lokantalardan kesilen hesap faturaları üzerinden alsa hazinemiz daha kazançlı olmaz mı?
Allah büyüklerimizden razı olsun, madem sağlığımızı o kadar düşünüyor, "10 Numara Yağ Vergisi" de koymalıdırlar. Biliyorsun bu yağ, dizele karıştırıldığında, kanserojen madde oluşuyor, bizler de yollarda soluyoruz. Dizelle 10 numara yağ karışımının sigara dumanından kat be kat zehirli olduğu söyleniyor. İşte bu vergi konduğunda, "Sağlık Vergisinde" olduğu gibi, 10 numara yağlı yakıtın dumanını soluyup kanser olan vatandaşların kemoterapi masraflarını karşılamak gibi çok insani bi görev, "10 Numara Yağ" vergisinden toplanacak paralarla, karşılanmış olur.
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA