Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ah Rahşan ah!..

Duygu dolu bir gece.. Piyanoda Fazıl çalıyor. Sezen kendi muhteşem bestesi Kavaklar'ı söylüyor.. Metin Altıok'un şiirinden.. Herkes kendisinden geçmiş..
Çok sonra Fazıl anlatıyor. Nerde?. HaberTurk'te.. Niye?. Röportajı yapan sorduğu için. Cevap olarak.
"Daha sonra kaydı dinlerken, Sezen'in müzikle uyumsuz, yanlış söylediğini fark ettim"
diyor ve müzik bilimi ile kendi çaldığı piyano ile solist sesi arasındaki uyumsuzluğu izah ediyor.
Rahşan, kendi gazetesini yalapşap okumuş gibi geliyor bana.
"Bu duygu selinde hatayı bırak, kendini müziğe kaptırsana Fazıl" diye eleştiriyor. Ya da son günlerin modası, Fazıl'a saldırmanın dayanılmaz hafifliği girdabında boğuluyor, sanki..
Ben de kendi gazetesinde yazılı satırların altını çiziyorum.
"Sevgili Rahşan, bak Fazıl da zaten 'Daha sonra, kaydı dinlerken yanlışı farkettim" diyor.
Yani dünyanın en hassas müzik kulaklarından biri, hem de kendisi piyanonun başında iken solist hatasının farkına varmamış. Yani duygu seli içinde. Yani yanlışı daha sonra kaydı dinlerken farketmiş ve çok şaşırmış..
Yani her şey tam Rahşan'ın istediği gibi.. Bunu yazdım.
Rahşan bir cevap daha verdi..
Efendim sıcaklar ve nem başıma vurmuş. Okuduğumu asıl ben anlamıyormuşum. (Kulakların çınlasın Haşo). Rahşan Fazıl'a saldırmıyormuş haşa.. Ama niye kendini duygu seline kaptıracağına (Hâlâ ne diyor) müziğin matematiği ile meşgul oluyormuş (Ne demekse). Aslında niye o zaman değil de şimdi konuşuyormuş?. (HaberTurk muhabirini ayarlamış Fazıl herhalde. "Bana bunu sor" diye.) Çünkü Rahşan'a göre asıl sebep müzik değil, Sezen'in "Evet" diyeceğini açıklamasıymış. Yani saldırgan olan Rahşan değil, Fazılmış. mış.. mış.. mış..
Sevgili Rahşan, seni Haber- Turk'te yazanları, Fazıl'ın ve benim söylediklerimi, yani okuduklarını anlamamakla itham etmeme hacet bırakmadın. Çünkü sen kendi yazdığını da anlamamışsın ki..
Neyse.. Buzlu ayran davetin kabul. Çarşamba öğleden sonra Haber- Turk'teyim. Sana uğrayacağım.. Güneş ve nem vurmuş kafama, buzlu ayran iyi gelirse, seni anlamaya çalışırım.. Belki de anlarım, bakarsın..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA