Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşlanmış bir Michael Douglas..

Bu film, sadece Michael Douglas'ı izlemek için görülmeye değer.. Hükmüm bu. Biraz da yakalandığı ve savaştığı kanserin etkisiyle zamanından evvel çökmüş bir Michael Douglas üstelik.. Ama "Büyük Oyuncu" nasıl oynar gösteriyor..
Oğul Douglas'ın bir de "Bonus"u var filmde.. 95 yaşındaki Eli Wallach!.. "İyi, Kötü, Çirkin"in unutulmaz oyuncusu.. Onun göründüğü sahnelerde, fonda bu filmin ünlü müziğinin kullanılması hoş.. Aslında filmin müzikleri baştan sona hoş.. Beethoven'in Patetik'i, Bizet'nin Passion'u dahil klasikler dahil, harika pop şarkılarla dolu sound tracki de edinmeye bakın..
Eli, bu filmde "Çirkin"i oynarken, Michael'ın babası Kirk, şimdilerde TV'lerin efsane dizisi Spartaküs'te baş roldeydi..
Wall Street/Para Asla Uyumaz, 1987'de çektiği ayni adlı filmin devamı.. Oliver Stone'un da hayatında çektiği ilk devam filmi..
Konu, eğer, para, borsa, banka işlerine meraklı değilseniz fazla ilginizi çekmez. Amerika'da bankaların ev kredileri (Mortgage) başlayıp yığınla bankayı batırdıktan sonra dünyaya yayılan krizin şöyle bir öyküsü de diyebilirsiniz..
Ya da, hiç üretmeden, tüketmeden, para ile para kazanmanın perde arkası.. Sistemin bir anda ürettiği, ayni hızla tükettiği zenginler ve arada kurban olan insanlar..
Kim iyi, kim kötü belli değil. Nerden baktığınıza bağlı..
Tabii aşk da var. Michael Douglas'ın kızı rolünde çok şirin Carey Mulligan var. Ona âşık genç borsacı/bankacı da Shia Labeouf..
Bu film çekilirken Shia ile Carey gerçekten de aşk yaşamışlar.. Ayrıca, Shia rolüne hazırlanmak için Wall Street'te gerçekten ders çalışmaya başlamış.. 20 bin dolar yatırımla girmiş işe, filme başlarken 400 bin doları olmuş. Ona bu işi öğretenlerin bir kısmı daha sonra yasa dışı borsa oyunlarından tutuklanmışlar.. İyi mi?.
Filmde altı çizilecek bir de güzel laf var..
Michael Douglas bir sahnede, kendisini yok etmek isteyen rakibine "Hakkımda yalan söylemekten vazgeçersen, ben de senin hakkındaki doğruları söylemekten vazgeçerim" diyor. Lafın orijinali Amerikan başkan adaylarından ünlü politikacı Adlai Stevenson'a ait..
"Cumhuriyetçi arkadaşlara bir önerim var. Onlar, Demokratlar hakkında yalan söylemeyi durdururlarsa, biz de onlar hakkındaki doğruları söylemeyi durdururuz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA