Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

3-0 değil, futbol rezalet

Böyle bir futbol ve skor bekliyor muydunuz?
Bu kadar kötü bir Türk Milli takımı aklımın köşesinden geçirmiyordum. İyi olacağımızı düşünmüyordum ama bu kadar rezil olacağımızı tahmin etmem mümkün değildi. Milli maçlardan önce ikinci, üçüncü küme takımlarına antrenman maçı oynatırlar ya, sakatlık olmasın ve moral olsun diye öyle bir antrenman maçı verdik Almanlar'a. Oberliga'dan bir takıma karşı daha çok yorulur, daha zorlanırlardı. Oysa bugüne kadar seyrettiğim en zayıf Alman takımlarından biriydi. Mesut dışında uluslararası klasta bir adam yok. Podolski, Lahm, Klose gibi deneyimli Almanlar bile oyunda yoktu. Biz o kadar kötü oynadık ki, hatta o kadar oynamadık ki; bu garip durum ortaya çıktı.

Bu tablo Arda'nın yokluğuyla izah edilebilir mi?
Dünya Kupası'nda Almanya'yı ayakta tutan Schweinsteiger, yani onların en etkili oyuncuları da yoktu. Takıma katkı açısından, Arda'nın Türkiye'ye katkısı neyse o da Almanya için öyle. Ah Arda olsaydı diyeceğimiz bir şey de olmadı. Bunları söyleyince birtakım aşağılık kompleksi olan adamlar "Hiddink eleştirilmez" diyor. Uzaktan kumandayla milli takım seçilirse sonuç bu. Sadece Beşiktaş-Trabzon maçını seyretse Selçuk İnan ilk 11'de çıkardı sahaya. Üstelik fırsat da geldi ama İngiltere'de topa vurmayan Tuncay girdi. Niye? Özer niye oynuyor? Volkan kadroda yok. Sercan sonradan giriyor. Volkan-Sercan başlasa şu dökülen Alman savunmasını görürdüm. Ama 8 milyon euro alan adam Türkiye'ye gelmeye, maç izlemeye tenezzül buyurmuyor. Ne kadar oynamayan adam varsa sahada. Bu takım Hiddink'in değil, Oğuz Çetin'in Fatih Terim'den aldığı mirasın müsveddesi. Fatih Terim oynatırken bu çocuklar hiç değilse oynuyordu. SABAH'ta istatistiği yayınladınız. Maç oynama alışkanlığını yitirmiş adamlarla Almanya'da Almanya'nın karşısına çıktı. Normal bir Türk takımı bu Almanya'yı perişan ederdi. En olmayacak takımı sahaya çıkardık. Topu tutan, topa basan tek adam var; Emre. Savunmanın önünde ön liberoda. Türk takımını bu kadar kötü seçip, oynatmaya kimsenin hakkı yok. Bu takımın oyuncusu olan Arda kardeşim de "İki maçta 6 puan aldık. Niye eleştiriliyor Hiddink?" diyor. Hangi iki maç? Belçika diye bir takım mı var? Kazakistan'ı mı yeneyecektik? Bu bir hezimet. 3-0 değil, oynadığın futbol rezalet. Bunun sorumlusu da, euro milyoneri yaptığı Hiddink'in Türkiye'ye gelmemesine aldırış dahi etmeyen Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'dir.

Bu sonuçtan nasıl etkileniriz?
Bir şeyden etkilenme, ders alma yok. İşte Rijkaard diye bir rezalet iki yıldır Galatasaray'ın başında. Kulübün başkanı da "Onunla devam" diyor. Eleştirenlere medya "Siz kim oluyorsunuz?" diyor. Bu kompleksle bir yere gidemeyiz. Bu maçtan çok ders var ama kim alacak? Bu medya ve bu federasyon ile ders alınmasına imkan yok. Yarın bedava bir Azerbaycan maçı kazanırız, "Vay; 4 maçta 9 puan aldık. Aslan Hiddink" derler. İki milyon euro da prim verirler. Nasılsa memleketin parası!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA