Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tek hesabı Sezgin

* Galatasaray'da yeni teknik direktör Hagi... Bu isim camiayı mutlu eder mi, herkesin içine sinecek mi?
Sinmeyecek. Ama ben başından beri yaşananların bir tezgah olduğunu düşünüyorum. Adnan Polat, kankası Adnan Sezgin'i feda etmemek için Galatasaray'ı feda etti. Kulübü, Adnan Sezgin'i kabul edecek birine mahkum etti. Camiadan yükselecek itirazları önlemek için de Fatih Terim ve Hakan Şükür senaryoları başarıyla sahneye kondu. Ben, Fatih Hoca'nın neden "ailevi sebepler" açıklamasını yaptığını anlayamadım. Bir Galatasaraylı olarak kibarlığından ve başkana saygısından olabilir. Ama bence gerçek değil. Adnan Polat- Adnan Sezgin tezgahının bütün camiaya açıklanması lazım.

* Hagi'den umudunuz yok mu? Başarılı olabilir mi?
Bence Galatasaray ikinci bir Rijkaard olayı yaşayacak. Hagi de, Rijkaard gibi dünyanın en büyük futbolcularından biri. Ama teknik direktörlük yaşamı fiyaskolarla dolu. Galatasaray ve Romanya Milli Takımı dahil, görev aldığı her takımdan neredeyse kovularak ayrılmak zorunda kaldı. Ve uzun zamandır işsiz. Hagi, Galatasaray'ı teknik direktörlük konusunda bir son şans olarak kullanmak istiyor. Kaybedecek bir şeyi yok. Zaten dünya piyasasında teknik direktör olarak değeri yok. Başarılı olursa dönüş yapabilir. Onun için iyi bir fırsat. Ama zaten dibe vurmuş Galatasaray'ın bir Hagi kumarı oynama şansı olmamalı. Ne yazık ki; Adnan Polat, Adnan Sezgin'e razı olacak başkasını bulamadı. Özellikle tribündeki taraftarın Hagi aşkını, bu kriz döneminde kullanmayı, Ali Sami Yen'deki maçlarda kendisinin ve Adnan Sezgin'in aleyhinde yapılacak kötü tezahüratları engellemeyi düşündü. Bunlar bir Galatasaray Başkanı'na yakışmayacak küçük hesaplar. Ama ne yazık ki Galatasaray yönetiminde ve Galatasaray kongresinde bu kafaya baş kaldıracak tek kişi yok.

*Bu tercih sonrası Galatasaray TT Arena'ya Hagi ile gidecek. Bu bir-iki maçı ara çözümle geçip yeni stat için çok daha önemli, kariyerli bir isimle anlaşılamaz mıydı?
Bunların hepsi mantıklı sorular ama Adnan Polat'ın mantıkla ilgisi yok. Tek hesabı var: Adnan Sezgin'i kurtarmak.

*Pazar günkü derbide Hagi yönetimdeki Galatasaray ne yapar?
O konudaki düşüncelerimi Pazartesi gazetede, Salı televizyonda açıkladım. Bir değişiklik yok. Normal koşullarda bütün yorumcuların söylediği gibi Fenerbahçe Galatasaray'ı hezimete uğratır. Burada önemli olan, Galatasaray'ın bu duruma düşürülmesi; herkesin derbi için böyle düşünmesi. üstelik Fenerbahçe ahım şahım bir futbol da oynamıyor. Anla Galatasaray nerede... Gerçek tablo bu. Ancak bunun yanında Galatasaray'ın tarihsel bir mucize yaratma geleneği var. Bunu Hagi-magi yaratmaz. Galatasaraylı futbolcular kendi aralarında yaratabilirler. Tıpkı hocasız şampiyon olduklarında yaptıkları gibi. Bu takımda o günlerin Hakan Şükür'ü, Hasan Şaş'ı var mı, göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA