Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Haydi DigiTurk!..

Ben DigiTurk'u yönetsem, gazetelere kocaman kocaman reklamlar verip, "Town Without Pity/ Acımasız Şehir" adlı 1961 yapımı filmi yayına koyardım. Bizim kuşak, filmi değilse bile, Oscar adayı olan unutulmaz şarkısını hatırlar.. Dimitri Tiomkin'in filmle ayni adı taşıyan şarkısını..
Acımasız Şehir, Fatmagül'e çıkış noktası olan bir film.. Savaş sonrası işgalci Amerikan ordusundan dört sarhoş asker, derede yıkanan genç kızı gözetlerken tahrik olur ve saldırır, arka arkaya tecavüz ederler. İdam talebiyle mahkemeye verilirler..
Film ilerlerken dehşet içinde farkına varırsınız ki, ne suçluları yargılayan Amerikan askeri mahkemesinin, ne olaya müthiş tepki gösteren Alman kasabası halkının, ne de hatta ailenin, umurunda değildir genç kız ve onun yaşadığı travma.. Hepsinin aklında, beyninde olan tek şey, intikamdır..
Kızı düşünen tek kişi, o dört mahkûmun avukatıdır. Ordunun tayin ettiği bir binbaşı.. "Yaptığınızdan ve sizden nefret ediyorum ama sizi savunmak zorundayım" diyen avukat, tecavüze uğrayan kızı şahit kürsüsüne çağırırsa, askerleri idamdan kurtaracağından emindir. O zaman savunmayı "Dişi köpek ve kuyruk" sendromu üzerine kurabilecektir.
Ama o şahitliğin kızı iyice bitireceğinden de, ona ikinci kez tecavüz olacağından da emindir..
Ne yapmalıdır?.
Avukatı Kirk Douglas harika oynuyordu. Genç kızda da, o zamanların ünlü Alman çıtırı, Christine Kaufmann müthişti..
Acımasız Şehir'i gündeme almanın tam zamanı..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA