Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Laiklik!..

BAK Ahmet Altan kardeşim, "Laikliği özgürlüğün tek ölçüsü sanan, ya da isteyen Türkler" diye birileri yok. Laf ebeliği yapma.. Ayrımcılık da yapma.. "Türk" lafını aşağılama gibi kullanmaya hiç yeltenme.. Çünkü, vatandaşı olduğun bu ülkenin anayasasına göre sen de Türksün.
Bir şeyin, herhangi bir şeyin koşulları ikiye ayrılır, eğer biraz mürekkep yaladıysan bilirsin. Gerek şartlar.. Yeter şartlar.. Gerek şartlar "Olmazsa olmaz" denen şartlardır. "Yeter" denenler ise, gerçekleştikçe, kavramı tamamlayanlar.
Daha iyi anla diye örnek vereyim. Hani referandum öncesi "Yetmez ama evet" derken, aynen onu kast ediyordunuz hepiniz.. "Bu 'Evet' demokrasinin gerek şartıdır. Yetmez ama.." Laiklik özgürlüğün tek şartı değildir. Ama "Gerek" şartıdır, mutlak şartıdır. Vazgeçilmez şartıdır. Laiklik olmadan özgürlük olmaz, olamaz. Mümkün değildir çünkü.. Laiklik özgürlüğe yeter mi?. Yetmez tabii.. Yetse, şimdi özgür olurduk!.
El ele verirsek, "Yeter" şartları da gerçekleştirebiliriz, bir gün.. Bölünürsek, "Ötekiler" yaratırsak değil!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA