Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Eskişehir yönünden gelip Ankara'ya girince Bilkent'e sapan yolun hemen başında, sağ tarafta, kaba inşaatı bitmiş büyük bi cami görürsün. Çizgileri güzel bi cami. Modern havası da var. Caminin minareleri her an semaya ateşlenmeye hazır füzeler gibi duruyor. Dört minaresi var; her birinin yüksekliği 63 metre.
Ankara'nın ikinci büyük camisiymiş (Birincisi Kocatepe). 6 bin kişilik kapalı ibadet alanı varmış. 15 bin kişilik de cenaze namazları için açık alanı... 2000 araçlık otopark da düşünülmüş. Bugünlerde iç dekorasyona başlanması gerekiyormuş, ama ufak tefek sorunlar çıkmış, çözümlenmesine çalışılıyormuş... İlgililerin söylediğine göre caminin ibadete açılması daha iki yıl alırmış. Kısacası Ankara'ya girişte (Gerçi artık orası Ankara'ya giriş değil neredeyse Ankara'nın ortası oldu) göze çarpan görkemli bir yapıt.
Fakat ilginçtir kardeşim, Bilkent'ten gelip de Eskişehir veya Kızılay'a girecek yollara saparsan o kocaman cami ufalıyor. Yani göze sanki daha ufakmış gibi geliyor.. Acaba aldanıyor muyum diye iki tur atıp baktım, aynen öyle. Ama neden öyle olduğunu anladım. Birincisi Bilkent'den bi tepeden iniyorsun ve bu tepeden bakış açısı camiyi ufak gösteriyor.
Fakat daha da çarpıcı olan Eskişehir yolunun camiye göre tam karşı çaprazında kalan TOBB binası. Geliş yönünde bu bina, daha doğrusu ikiz binalar, pek dikkati çekmiyor ama karşıdan baktın mıydı (Bilkent tarafından ) önce ikiz binalar insanın gözüne çarpıyor.
Nedeni basit.. Minarelerin yüksekliği 63 metre, TOBB'nin ikizlerinin yüksekliği 140 metre. Yani minarelerin boyunun iki mislinden fazla! Zaten Türkiye'nin en yüksek ilk 10 yapısı içinde bulunuyormuş.
Bunun ne gibi bi önemi var?
Valla bana göre düne kadar yoktu. Ama sayın Başbakanımızın Kars'daki "ucube"den bahsederken "Caminin kubbesiyle heykelin bulunduğu tepenin yüksekliği adeta eşit. Üzerinde bir de 48 metrelik heykel var" demesi insanı "Acaba?" diye düşündürüyor kardeşim.
Çünkü oradaki sorun, bi açıdan Ankara'da da, bana sorarsan daha da çarpıcı biçimde var. TOBB binasının tepesinde de heykelcikmiş gibi acayip bi şeyler bulunuyor zaten!
Gerçi cami, TOBB binasından sonra yapıldığına göre herhalde ulemalara sorulmuştur diye düşünüyorum, ama bi unutkanlık söz konusuysa şayet, "Gitti Ankara'nın ikizleri" Abuzittincim.
Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA