Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Halkın paralarını dağıtmak üzerine..

Efendim, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, kendisine bu köşeden yönelttiğim iki soruya, biraz öfkelendiğini hissettiren bir üslupla da olsa, hemen ve istediğim gibi yazılı yanıt verdi. Teşekkür ederim.
İlk sorum, Galatasaray üzerineydi.
"Açılışta Başbakana yönelik tepkiler üzerine Galatasaray kulübünü arayıp, 'Bu stat henüz devredilmedi. Tüm Galatasaray, Aslantepe ve Arena levhalarını indirin, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Seyrantepe Stadı levhaları asın' dediğiniz doğru mu" demiştim.
Cevap..
Açılıştan bir ay önce spor kompleksini (Hangi kompleks?. Orda futbol stadı dışında ne var?. Galatasaray Kulübünün camiayı uyutmak için icad ettiği Ali Sami Yen Kompleksi lafına Genel Müdür de inanmış olmalı..) ziyaret etmiş Genel Müdür. Bakmış ki Toki levhası var. İnşa eden Varyap Levhası var. Galatasaray levhası var. Ama stadın dikkat buyurun "Tek sahibi" Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) levhası yok. Hemen İstanbul İl Müdürlüğü'nü aramış ve "Bizim tabelayı asın" demiş. Açılışa gelmiş. Bakmış. GSGM'nin tabelasını kurumsal kimliklerine uygun görmemiş. (Ne demekse, anlayamadım.) Bu defa "Kaldırın" diye talimat vermiş.
Sonra.. Sonrası yok. Kurumsal kimliğe uygun bir levha asılmış mı?. Asılmamışsa neden?. Orasını yazmamış, Sayın Akgül..
İkinci sorum.. Halkın vergilerinden, basketbol federasyonuna bizzat tahsis ettiği 70 milyon lira ile ilgiliydi. Sayın Başbakan, basket takımı Dünya İkincisi olunca, katkısı olanlara 28.5 milyon lira prim vaad etmişti. Bu paranın örtülü ödenekten ödeneceği söylenirken, Genel Müdür Akgül'ün emri ile ona bağlı Spor Toto federasyona, 28.5 değil, 70 milyon ödedi.
Niye?. Ve bu para nasıl harcandı?. Primler kimlere, kaç para olarak verildi?. Dağıtılan bizim, yani halkın parası olduğu için, halk adına, gazeteci olarak sorduk. Turgay Demirel cevap vermemekte direndi. Onun üzerine parayı bizden alıp Turgay'a veren Akgül'e sorduk.
Cevaba bakar mısınız?.
"Sayın Başbakan tarafından dünya ikincisi Basketbol Milli Takımımıza verilmesi uygun görülen 28.5 milyon lira primin de içinde bulunduğu bu rakamın nerelere dağıtıldığına dair bilgiye, mevcut hükümet tarafından çıkarılan 'Bilgi Edinme Kanunu' sayesinde kolayca ulaşma şansına sahipsiniz. Bir dilekçe ile baş vurunuz üzerine 15 gün içinde istenen bilgiye erişmeniz mümkündür."
Hayır efendim. Bu cevap, cevap değil.. Ben Başbakanın emri ile verilen 28.5 milyon lira primin kimlere, kaç para olarak dağıtıldığının listesini öğrenmek için dilekçe vermek falan zorunda değilim. Bu parayı alan federasyon kime ne verdiğini kuruşuna kadar açıklamak zorunda.. Açıklamıyorsa korkuyor demektir. Alnı açık adam korkar mı?. Dağıtılan paranın listesi gizleniyorsa, ya vergi kaçırılıyordur, ya paralar keyfi dağıtılmıştır, ya da hak etmeyenlere, eşe dosta da verilmiş, hatta bir kısmı cebe atılmıştır.
Devlet şüphe altında bırakılır mı?. Dedikoduya kapı açılır mı?. Bir listeyi federasyonun resmi listesine koymak bu kadar zor mu?.
Yunus Akgül, kimden yana?.
Tabii, görünüşe göre, birlikte Los Angeles'e gittiği Turgay Demirel'den..
Los Angeles'te Amerikan Basketbolunun en büyük şöleni All Stars gecesi vardı. Demirel bir ekiple oraya gitti. Gidenlerin listesini ve bu gezinin Türk vergi verenine kaça mal olduğunu da öğrenmek isterim, ayrıca..
Yunus Akgül de ekipteydi. Tatil falan yapmamışlar. Tersine canları çıkmış. 2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nın hangi ülkede yapılacağının kararı 14 Mart'ta verilecekmiş. Oy vereceklerin çoğu All Star gecesinde olacakmış. Kulis yapmaya gitmişler. 8 kişi ile görüşme yapmışlar. Dilerim başarılı olmuşlardır.
Sayın Akgül, Turgay Demirel o 28.5 milyon liranın dağıtım listesini kuruşuna kadar açıklayana dek, yakanızdan düşmeyeceğim bilesiniz..
Şimdi artık belge de istiyorum. Primi alanların imzalarını yani..
Bu hesabı vereceksiniz!.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA