Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hagi "yeneriz" derse

"Fenerbahçe'nin en zayıf bölgesi savunması. Hagi, maçı rakibinin en zayıf yerinde oynamalı. Bunun için önce kendisini sonra takımını galibiyete inandırmalı

Derbide ibre kimi gösteriyor?
Tabela ve puan cetveline bakmayın. Fenerbahçe'nin bu zorlu maçta ne kadar kazanma şansı varsa Galatasaray'ın da o kadar şansı var.
Hagi, Fenerbahçe'yi analiz mi etmeli, yoksa "50 bin kişi arkamda, kendi oyunumu oynarım" düşüncesiyle mi sahaya çıkmalı?
Seyirci unsuru belli değil. Seyirci maçın başında Galatasaray'ı destekler, skor aleyhine döndüğü zaman işler değişir. Onun için Hagi'nin Fenerbahçe analizini çok iyi yapması gerekir. Bu analizi yaptığında Fenerbahçe'den korkmaması gerektiğini görecek. Fenerbahçe'ye yenilen takımların 1 numaralı mağlubiyet sebepleri Fenerbahçe korkusu... Kendi içlerindeki korkuya yeniliyorlar. Fenerbahçe'den korktuğun zaman, kazanmaya değil kaybetmemeye, oynamaya değil Fenerbahçe'yi oynatmamaya yönelik planlar kuruyorsun. Oysa Fenerbahçe'nin futbol oynadığı yok. Yani oynatmamaya yönelik bir plan yapmaya gerek yok.
Peki nasıl bir strateji ile oynamalı?
Fenerbahçe'den gol yemek istemiyorsan topu mümkün olduğu kadar kalenden uzak tutacaksın.
Yani oyunu rakip sahada oynayacaksın. Bu da cesur oynamanı gerektirir. Fenerbahçe'nin güçlü bölgesi orta sahası ile hücumu, zayıf bölgesi ise savunması... Sen oyunu korkuların yüzünden Fenerbahçe'nin güçlü bölgesinde oynarsan bugüne kadar olduğu gibi kaybedersin. Eğer zayıf bölgesinde oynarsan her akında gol pozisyonuna girebilirsin. Bu sebeplerden dolayı Hagi Fenerbahçe'yi iyi analiz edebilirse onun bir şampiyon adayı olduğu, kendisinin de neredeyse küme düşme hattına yakın bir takım olduğu havasından kurtulur, "Biz bu Fenerbahçe'yi yeneriz" der ve buna kendisi inanırsa oyuncuları da inanır. Onun için Fenerbahçe analizini yapması lazım.
İki takımı mevkilere göre değerlendirdiğinizde hangisi ön plana çıkıyor?
Zapata oynarsa Fenerbahçe'nin Galatasaray'a karşı kaleci üstünlüğü var ama Ufuk Ceylan oynarsa böyle bir üstünlük kalmaz. Ufuk, Zapata'yı katlar. Galatasaray Zapata'yı neden aldı ve neden oynatıyor anlamak mümkün değil. Fenerbahçe Volkan Demirel'i inat ve ısrarla senelerden beri oynattı. Yabancı kaleci getirmeyi bilmiyorlar mı? Sen Volkan'ı Ufuk ve Aykut'un yerine koy. Yıllarca hem de 10 para etmez bir yabancının arkasında beş sene beklesin; bakalım top tutabiliyor mu? Bu biraz güven işidir.
Sen kalecine güveneceksin ki; kalecin de kendine güvensin.
Galatasaray'ın elindeki kadro, Fenerbahçe'den iyi. Fakat çok kötü kullanılıyor. Bugün ben yurtdışından gelen ve Türkiye'deki maçları hiç izlememiş birisi olsam, "Hangisini seçersin?" diye bir Fenerbahçe listesini bir de Galatasaray listesini verseler hiç düşünmem Galatasaray'ı seçerim.
Hagi nasıl bir kadro tercihi yapmalı?
Aslında Hagi doğru 11'i buluyor fakat sonra bozuyor. Bence Neill-Gökhan-Servet- Hakan geri dörtlüsü çok iyiydi. Neden vazgeçtiğini bilmiyorum. Orta sahada Mustafa Sarp, Barış Özbek ve Ayhan Akman'dan vazgeçmesi doğruydu fakat sonra yine bu isimlere döndü.
Orta sahada Stancu-Culio ve ön liberoda Lorik Cana, forvette de Baros, Kewell ve Pino Galatasaray'ın temel kadrosundaki isimlerdir.
Tabii burada yabancı sayısı bir fazla oluyor. Arda Turan ve Aydın Yılmaz'dan bir tanesini, ruhsal hazırlıklarını dikkate alarak orta sahadan bir ismin yerine kullanabilir.
Arda ilk 11'de başlamalı mı?
Ben olsam Arda'yı kullanmam. Uzun zamandır takımda yok biraz kenarda ısınması lazım... Fakat bir gerçek var ki; Arda hiçbir şey yapmadan kenarda dursa bile iki Fenerbahçeli'yi meşgul eder. Bu da büyük bir silah.
Galatasaray kaybederse ne olur?
Zaten kaybedecek bir şey kalmadı. Bir maçı daha mağlup bitirmiş olur. Polat ve Hagi için zaten bu tabloda her şey bitmiş. Kazanırlarsa prestijli bir son olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA