Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İlke'nin dönüşü..

"NERDE yahu bu delikanlı" diyordum.. İlke Kutlay.. Daha Güzel Sanatlar'da resim öğrencisiyken, Beşiktaş Belediyesi'nin yıllık Modern Sanat Sergisi'nin "Yeniler" bölümünde bir resmi yakalamıştı beni.. Şimdi salonumun duvarında duruyor.. Sonra kendi sergisini açtı. Bayıldım.. Sonra kayboldu.. Meğer Diyarbakır'a gitmiş.. Askere..
Merkür Sanat'ta (Şakayık Sokak/ Nişantaşı) sergisi olduğunu tesadüfen öğrendim. Koşa koşa gittim.. Gene enfes resimler yapmış.. Ve de hemen hepsinin yanında kırmızı nokta var. Daha bir haftalık sergi, yarıdan fazlası satılmış bile.. İlke'nin resimlerinin albenisi var çünkü..
Genelde çıplak kadınlar, insanlar, ama hemen hepsinde hayvanlar da var.. Hele buruşuk bir yatakta uzanmış uyuyan güzel kızın etrafında düşmüş, hasta, belki de ölmüş kuşlar var..
"Nedir bu" dedim..
"Hüzün" dedi.. Resimlerinin hepsinde hüznü, hayvanları kullanarak ifade etmiş..
Ana salonda resimlere uzun uzun bakabilmek için oturdum.. Hemen orada bir küçük kitapçık dikkatimi çekti..
Arzu Akgün..
Resimlerinin fotoğrafları var.. Bayıldım. Sergi geçen sonbahar açılmış.
"Elimizde birkaç örnek var" dedi, Merkürcüler.. "Görmek isterim" dedim.. Depodan getirdiler..
Resimler tahta üzerine kazılmış önce.. Sonra gazete mürekkebiyle boyanmış.. Çok ilginç bir çalışma ve de çok çarpıcı..
Arzu Akgün yeni sergisini ne zaman açar bilmem.. Ama bana uğrayanlar "Zaman" adlı "Ahşap üzerine kazıma ve boyama" tablosunu salonumdaki şöminenin üzerinde görebilirler..
Görenler bayıldılar bile..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA