Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Niye gizli?..

Türkiye vergi rekortmeni değişmiş. Adının açıklanmasını istemeyen bir mükellef, pişmanlık beyannamesi vermiş. Yani "Ben gelirimi eksik hesaplamış, vergimi de eksik vermişim, kusura bakmayın" demiş. Yeni beyannamesiyle Rahmi Koç'un 22 milyon 893 bin liralık vergisini 300 bin lira geçmiş ve birinci olmuş..
Şimdi desem ki, "Adam bunu bilerek, Koç'u geçip birinci olmak, yani reklam için yaptı.." Değil.. O zaman adını niye gizlesin.. Belli, samimi..
Ama benim derdim o değil zaten.. Ben mükelleflerin adlarını gizlemelerine takılıyorum, yıllardır..
Niye ki?..
İnsan vergisini, yani ödediği en kutsal parayı niye gizler ki?.. İftihar et..
O zaman adamın aklına kötü kötü şeyler geliyor..
Vergi açıklamak, kazanç açıklamak ayni zamanda, çünkü..
Ben şimdi mesela, ameliyatı 20 bin liraya yapan bir doktor olsam ve de 20 bin lira vergi ödesem, açıklanmasını ister miyim?.
"Vay be.. Herif ne kaçırmış" dedirtir miyim?.
Başka?.. Başka sebep geliyor mu aklınıza..
Ama, bu her ne sebeple gizleyenler, vergi kaçıranlara da hizmet ediyor.. Adını listelerde görmedikleriniz, bu adı açıklanmayanlardan biri olabilir.. O zaman kimseyi yargılayamazsınız..
O zaman da al sana dedi kodu.. Milyarla yatırım yaptığı için o yıl vergi ödeyemeyenle, paraları İsviçre Bankalarına istif eden ayni kapta..
Olur mu?..
Bir de..
Yahu bu ülkede iş yerlerinin vergi levhalarını asması, geçen yıl kaç yıl kazandıklarını resmen ilan etmesi mecburi değil mi?. Levhayı görmeyen memur cezayı basmıyor mu?.
O zaman "Adının açıklanmasını istemeyen mükellef olmak" yasasının ruhuna aykırı değil mi?. Maliye bu işe ne diyor?.
Ne diyorsunuz, Sayın Maliye Bakanımız?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA