Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dördüncü Boğaz'da dolaşmalar..

Millet ikincisini tartışa dursun, ben "Dördüncü" Boğaz'da harika bir öğleden sonra geçirdim..
Bu çılgın, mılgın değil, güzel bir projeydi.. Üç yıl evvel başladığında Art Bosphorus koydular adını.. Şimdi artık yerleşmiş.. Geleneksel olma yolunda büyük bir adım atmış..
Haftasonu ne yapın, edin, ailenizi de yanınıza alın ve Fulya'ya, oradaki yeni kültür ve kongre merkezine gidin.. Önünde Leyla Gencer'in heykeli olan..
Her şey güzel de.. Adı "Güzel Sanatlar", tabii güzel olacak değil.. Burda gerçekten çok güzel, insanın ruhunu okşayan, umutlarını coşturan, geleceğe daha bir keyifle baktıran şeyler var.. Peki ama, o "Her şey güzel"in arkasına takılmış "..de" eki ne oluyor?..
Efendim, fuarı gezmek için, hani dehliz bulmacaları vardır ya, onların uzmanı olmanız gerek.. Öyle bir yerleşim yapmışlar ki, yolunu bulana aşkolsun. Bir geçtiğim yerden bir daha, bir daha geçtiğimi fark ediyorum. Aradığım bazı galeriler var, onları da bulamıyorum..
Yani kimsenin aklına gelmedi mi, koca salonu galerilere böldükten sonra, yere bir şerit yapıştırarak yol çizmek?.. "Bu yolu izleyen her galeriyi görür" demek..
Şimdi burada benim hızlı turum var. Olmayanlar kusura kalmasın. Aceledendir, ya da bu karmaşıklıkta o galeriyi atlamışımdır..
Siz de zorlanabilirsiniz, ne yapalım.. Ama değer inanın..
Yalçın Gökçebağ'ın peyzajları gene müthişti.. Manzara dedin mi, Yalçın.. Bakmaya doyamıyorsunuz.. Az ötede, tamamen başka bir resim anlayışının sahibi Haluk Özden'in geometrik renk mucizelerine de heyecanla bakıyorsunuz.. Fuarın daha birinci günü, ikisi de çoğu resimlerini satmışlar bile..
Galeri Espas'ta benim vazgeçilmezlerimden Faruk Cimok var. Usta, büyük boy çalışmaya başlamış bu defa.. Hemen yanında Gazi Sansoy.. Cem Yılmaz'ın resimlerini daha yaparken aldığı sanatçı..
Pınar Yeşilada'nın poliester heykellerine bayıldım. Kıbrıslı bir sanatçı..
Esra Üner gene çarpıcı renklerle rüya alemine çekiyor..
İki hayran olduğum sanatçı, İlke Kutlay ve Arzu Akgün, Merkür'de.. Arzu'nun tahta üzerine çalışması gene harika.. (Biri benim salonumda şöminenin üzerinde duruyor bir aydır.. İlke'nin yıllardır duran resminin karşısında..)
..Ve de Piramid'de tabii Bedriler var, ama bir de Bahri Genç var.. Bir karış eninde kocaman fırçaların kesiksiz akışıyla çizilmiş bir portre.. Uzaktan bakın Yakına gidin, ayrıntıları görün. Tekrar uzaktan bakın..
Çağatay Odabaş.. Bu delikanlı nasıl hızlı gelişiyor..
Cuma Ocaklı.. Uzun uzun bakacaksınız, renklere, figürlere..
Ali Raşit Karakılıç'ın çalışması önünde vaktiniz olsun.. Karşıdan bakın, karambol.. Sağdan bakarsanız, çöplük.. Soldan bakarsanız, sakin bir göl manzarası.. Sihirbaz değil.. Sanatçı..
Çağla Cabaoğlu galerisinde müthiş haberler aldım. Çin'e götürmüşler, Türk sanatçılarını.. Çin Ulusal Sanat Müzesi 10 sanatçımızın 11, Tayvan Ulusal Sanat Parkı 6 sanatçımızın 12 eserini almış..
Dördüncü Fuar heykel bakımından da zengin.. Onları da kaçırmayın, resimlerin arasında..
Tülin Sazak Vatan mesela.. Malik Bulut, Alev Tunca mesela..
..Ve de minik kuzunun vidosunu görün. Pasajist'te.. Singapur doğumlu Samantha Sweeting çekmiş.. Annesini kaybetmiş bir minik kuzu, ana sütü ile besleniyor. Anası, bu defa dolu göğüslerini sunan bir genç kız.. 5 dakika.. Ama nasıl hoş..
Bu arada, cumartesi günü öğleden sonra dörtte, Swiss Otelde Galeri Espas'ın Unicef, yani çocuklar yararına bir müzayedesi var. Harika eserler görebilir, isterseniz alabilirsiniz de.. Aldınız mı, para çocuklarımıza, kimsesiz çocuklarımızın eğitimlerine gidecek..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA