Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Korcan'ın müthiş fotoğrafları!..

13 Mayıs 1981çarşamba günü Roma'nın San Pietro meydanında atılan bir kurşun, Korcan Karar'ın hayatını değiştirdi.
20 yaşındaki Korcan, kentteki Santa Cecilia Konservatuvarında viyolensel eğitimi alan yetenekli bir İzmirli müzisyendi. İtalyancası çok iyiydi. Yeni Asır gazetesinin sahibi Dinç Bilgin'in oğlu Önay, çocukluk arkadaşı olduğu için, gazetenin kaşeli Roma muhabirliğini yaparak, bir kaç kuruş da harçlık ediniyordu.
Kurşun, Papa'ya atılmıştı. Atan da bir Türk'tü.. Bütün dünyanın gözü bir anda Roma'ya çevrildi. Yeni Asır talihliydi. Orada, bülbül gibi İtalyanca konuşan bir muhabiri vardı.
Korcan, hiç aklında olmayan bu fırsatı olağanüstü değerlendirdi. Haberleri ve fotoğrafları öyle dikkati çekti ki, viyolonsel, müzik ikinci plana düştü, Korcan elinde makinesi "Gazeteci" oldu. Çekiyor ve yazıyordu.. Yetmedi, çekmeye ve anlatmaya başladı. Televizyoncu oldu.. Bir çello ustası olacakken, usta bir televizyoncu oldu, hiç aklında yokken..
Eskiler "İnsan seyahatte tanınır" derler.. Ben Korcan'ı seyahatlerde tanıdım asıl.. Olimpiyatlarda, Dünya Şampiyonalarında beraber olduk. Harika kafa dengi bir arkadaştı, iyi gazeteciliği yanında..
Şimdi teşekkürler İpragaz, onların sponsorluğu ile gazeteciliğinin 30'uncu, kendisinin 50'nci yılını bir fotoğraf sergisiyle kutluyor.. 100 fotoğrafı var.. 100 Haber Fotoğrafı.. Fotoğrafçının değil, gazetecinin çektikleri..
Balmumcu'da, İstanbul Modern Sanatlar Galerisi'ndeki, sergisine, Korcan, 100 fotoğraf seçmiş..
Şöyle baktım.. Yaptığı her şey yok.. Mesela spor fotoğrafları hiç yok.. Belli ki, devam edecek.. O zengin geçmiş, o zengin arşivden pek çok sergi çıkacak..
Bu fotoğrafları görün.. Ben iki tur attım.. Müthiş.. Beni en çok çarpan Somali fotoğrafları oldu. Açlığa, yalnızlığa ve umutsuzluğa deklanşör basmış, Korcan.. Hele iki kadın var, bir deri, bir kemik.. Öyle çökekalmışlar.. Ben de bakakaldım, öyle!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA