Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
THY "Avrupa'nın En İyi Havayolu" seçilmiş. Güzel haber.. Bana göre, Eurovision Şarkı yarışmasını kazanmak gibi filan değil, bayağı büyük başarı bu.. Gerçi bizim basın pek ilgi göstermedi.. Şarkı yarışması olsa, günlerce tepeden girerdi. THY'nin Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin başarısını şöyle özetliyor: "Avrupa'yı geçen ilk Türk şirketiyiz!"
Skytrax adında, İngiltere merkezli bi kuruluş, havacılığın "EN"lerini, her yıl, uçakla seyahat eden yolculara seçtiriyor. Mesela bu yıl 100 ülkeden 18.8 milyon kişi bu ankete katılmış. Böylece dünyadaki 675 uçak firmasıyla 720 havaalanı, bi şekilde, Skytrax tarafından, yolculara denetlettiriliyor. İlginç..
Gerçi biraz fazla ödül dağıtımı var. En iyi comfort class, en iyi first class, en iyi eğlenceli uçuş filan gibi.. Ama THY'nin ki, tartışmasız, en baba ödüllerden..
THY' 2011' in Avrupa'nın En İyi Hava Yolu seçilirken solladıklarına bakın: Lufthansa, Swiss Air, Air France, British Airways, İberia... Bunlar hemen aklıma gelenler.. Temel Kotil diyor ki "Amacımız Avrupa'nın en kaliteli değil, en büyük havayolu seçilmektir."
Eminim onu da önümüzdeki yıllarda başarırlar.
On yıl kadar oluyor. THY ile uçuyorum. Çay servisi yapıldı.. Benim kaşık yok. Bi kaşık istedim. Bekle babam bekle.. Çay soğudu, neredeyse ineceğimiz yere varıyoruz. Hostes gözüktüğünde ".. bi kaşık rica etmiştim" dedim. Bana, tepeden, öfkeli öfkeli baktı: "Görüyorsunuz kalabalık.. serviste zorlanıyoruz.. Parmağınızla karıştırıverin!"
Nereden nereye.. Aferin Türk Hava Yolları'na. Kotil, şu anda 190 noktaya uçtuklarını bunu 230 noktaya çıkarmak istediklerini söylüyor. Önemli bi rakam. Kayıtlara bakıyorum dünyanın en büyük ikinci filosuna sahip (710 uçak) Lutfthansa bile 203 enternasyonal noktaya uçuyor. THY'nin hedefi çok büyük. Ama unutulmaması gereken bi şey daha var: Uçuş emniyeti! THY büyük hızla büyürken herhalde bunu göz ardı etmiyordur. Çünkü "uçuş emniyeti"nde, başarılı bi noktada değiliz. Tam çizgideyiz diyebilirim.
THY Genel Müdürü'nün basın açıklamasını dikkatle okurken bi şey tuhafıma gitti Abuzitincim. Skytrax' ın bu anketinde milli havayolumuz, ayrıca, "Dünyanın en iyi ilk 10'u içinde" gösterildi. Bu da müthiş bi şey! Bence Avrupa'nın birincisi olmak kadar önemli. Sivil havacılık tarihimizde "Dünyanın ilk 10'u" içine girmek gibi bi olay yok.THY, tarihe not düşüyor fakat nedense Sayın Kotil bunu küçümsemiş.. Duyurmak bile istemiyor.. Yoksa ikinci bi basın toplantısıyla mı anlatacak? Dünya devleri arasında ilk 10 da olmak (tam yerimiz 9'unculuk) büyük olay! Quantas hemen önümüzde, koca Emirates ardımızda. 2011'in birinciyse Quatar (Katar) Havayolları. Uçak yaş ortalaması 4.1! İkinci Singapore. Beş kıtaya uçuyorlar ve filosunda ilk A 380'leri kullanan dev şirket. Asiana, Cathay Pacific... Ve böyle bi devler listesinin içinde THY. Tek kelimeyle mükemmel.. Genel Müdürün sessizliğini yadırgadım doğrusu. Münasip yerlerinden öperim Abuzittinciğim.
Güneş
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA