Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Spor Bakanı'na..

BU satırlarım da, Spor Bakanı Suat Kılıç'a..
Yunus Akgül ve Turgay Demirel sorularımıza yanıt vermekten ısrarla kaçtılar ve bin türlü dedikoduya meydanı boş bıraktılar. Meclis'e verilen soru önergesini bile "Nedense" yanıtlamayan Akgül, işi yokuşa sürdü ve "Devlet Bilgi Edinme Kanunu" kapsamında, ilgili makama baş vurursak, yasa gereği yanıtın 15 gün içinde verileceğini söyledi.
Takvim ve Hürriyet yazarı Ünal Özüak, yasal hakkını kullandı ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi sitesinde sorumuzu yöneltti. Aradan 15 gün değil, bir ay geçti. Yasal sürede, yasal soruya da yanıt gelmedi.
Bu sütunlarda durumu yeni Spor Bakanı Suat Kılıç'a aktardık. Kılıç'tan ses çıkmazken, Nuri Demirci adlı Genel Müdür Yardımcısından bir resmi yazı aldık.
Efendim, Genel Müdürlük sitesinde böyle bir soru yokmuş. Milletvekili soru önergesi de, Genel Müdürlüğe gelmemiş.
Sayın Bakan,
Bakar mısınız?..
28.5 milyon, Basketbol Federasyonu'na geldi. Biz de ilgili makama sorduk. Cevap yok. Şimdi hala vakit kazanmaya çalışıyorlar.. Efendim, Genel Müdürlüğe soracakmışız..
Niye?.. O soruyu Genel Müdürlük soracak, Turgay Demirel'e.. "Efendi, sana yolladığımız 28.5 milyon lirayı ne yaptın" diye.. Öğrenecek ve halka açıklayacak. Halkın parasının nasıl harcadığını, halka açıklayacak.
Gazetede, televizyonda sorulan soru, 16 kuruşluk damga pulu ile yazılacak istidanın çok daha önündedir.
Sayın Bakan,
Genel Müdürlüğünüz ve Basketbol Federasyonundan, bu 28.5 milyon liranın hesabını vermelerini lütfen isteyin: Hemen isteyin.. Çünkü dedikodu çığ gibidir. Yuvarlanmaya başladı mı, hızla büyür ve önünde durmaya çalışanı darmadağın eder. Genç, yeni, adı hiç bir şeye bulaşmamış bir siyasetçisiniz..
Yolunuzda, karanlıklar, gölgeler olmasın!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA