Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Harika açılış!..

Evvela "Teşekkür"lerim.. Önce Evin İlyasoğlu'na.. Boğaziçi gibi bir Kültür yuvasında, öğrenciler için çok ucuz koşullarda, ama uluslararası ustalardan, dünya çapında konserler organize etmede "15. Yıl"a giren Sevgili Evin'e.. Bu nasıl bir idealizmdir..
Sonra ana sponsor Finansbank'a.. Akbank geçen yıl çekilir çekilmez "Ben varım" diye ortaya çıkan ve konserlerin devamını anında sağlayan Finansbank'a..
..Ve de Türk Hava Yolları'na.. Bu konserlerin en eski sponsorları onlar.. 12'nci yıla girdiler.. Konukları bedava getirip götürünce, üniversite öğrencileri de bedava denecek fiyatlarla onları dinleyebiliyorlar..
Üniversite konserlerinin önemi, işlevi ne kadar büyüktür, en iyi bilenlerdenim.. Biz bu işe, Mülkiye öğrencisi iken, Dil Tarih'te verilen Üniversite Konserleriyle başladık..
Evin, açılış için de harika bir program yapmış..
"Bir Yaz Gecesi Rüyası!." Yani nasıl cıvıl cıvıl, nasıl insanı coşturan, içini ısıtan bir rüya gördük.. Klasik Müziğin Pop Gecesi desem yeridir..
Tatyana Gridenko şefliğinde on yaylı saz ve bir org.. Hele o org.. Kuş cıvıltıları gibi org..
Moskova Eski Müzik Akademisi adları.. Eski müzik çalacaklar diye ödüm koptu. Üzerimden bir ton ağırlığın geçmesine kendimi hazırladım.. Ama fıkır fıkır bir repertuar çıktı..
Henry Purcell'in geceye adını veren Yaz Gecesi Rüyası.. Vivaldi'nin "Dört Mevsim"inden "Yaz.." Kuş sesleri arasında.. Franz Biber'in dünya şekeri Gece Bekçisi.. Hele o Madrid Sokaklarında Gece (Boccherini..) Teleman'ın "Ziyafet" müziği.. Mozart'ın gece için Serenad'ı..
Yani hayatında ilk kez klasik dinleyen bir gence, bu müzik böyle sevdirilir..
"Açış konserleri"ne özel repertuar dediğim işte bu..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA