Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İlhan Ağabey!..

Doğan gurubu Hürriyet Daily News'un 50'nci yılını kutlamış. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılmış, 50'nci yıl resepsiyonuna.. "İngilizce bir gazetenin kesintisiz yayın yapması olağanüstü bir şey" diyerek katılma sebebini de açıklamış. Kemal Kılıçdaroğlu da orda.. Bir yığın bakan ve işadamı daha..
Haberi okudum.. Resimlere baktım.. Her şey var.. Bir şey yok.. O gazeteyi kuran ve yıllarca yaşatan İlhan Çevik ağabeyin adı..
Ankara'da çıkardı İlhan ağabey gazeteyi.. Bu ülkenin haberlerini, diplomatik misyona ve ülkeye gelen turistlere ulaştırmak için.. Hem de ne güçlüklerle çok iyi bilirim.. O devirde Ankara'da kartvizit basmak meseleydi, anlayın..
Cüneyt Ağabey (Koryürek), Kurthan Hoca (Fişek) ilk yazı müdürleri arasındaydı.. Holly bile düzeltmenlik yaptı bir süre.. İş aramak için bana gelmişti. Öyle tanıştık.
İlhan Ağabeye yollamıştım. İlhan Ağabey (1926- 2009) kendini emekliye ayırınca, gazetenin yönetimini devralan oğlu İlnur, işadamlığında karar kıldı. Daily News'u taşıyamadı ve Doğan gurubuna sattı. Ben de gazeteyi bir daha görmedim. Bugün künyesinde "Kurucusu İlhan Çevik" yazıyor mudur, onu bile bilmem...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA