Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Van için Rock da..

Benim yazacağımı gene Mevlut (Tezel) yazmış, önce davranıp..
Rockçılarımızın Van için konser vermeleri harika bir şey.. Harika da, neden Küçük Çiftlik Parkı'nın sınırlı alanında.. Neden bir stadyumda 50 bin kişiye değil..
"20 lirayı millet karşılıksız veriyor.. Oysa bu konserde 20 liraya, bu ülkenin en ünlü rockçılarını da dinleyeceğiz.. Stat dolmaz mı" diyor, haklı olarak Mevlut..
Öyle ya.. Oturduğun yerde 2868'e dört boş SMS at.. İşte Van'a 20 lira..
Şimdi bu harika konser de üstüne..
Tabii, mesele 20 lira bilet parası değil.. Mesele bu ülkenin sanatçılarının, Rock sanatçılarının nasıl Van'ın yanında olduklarını göstermek.. Rockçılar dünyanın her yerinde "İnsanlık" denince önde giderler zaten. Bizdekiler de aynen öyle..
1985'te, Londra, Wembley'deki ilk ve anlamı en büyük yardım konseri Live Aid'i hatırlıyorum da..
Bob Geldof'un organize ettiği 16 saat süren konseri, Prens Charles ve Lady Diana açmış, 110 ülkede canlı yayınlanmış ve Afrika için 127 milyon dolar toplanmıştı.. 75 sanatçı, ya da gurup sahneye çıkmıştı.. Aralarında Elton John, Madonna, Santana, Sting, Beach Boys, Mick Jagger, David Bowie, Queen, Duran Duran, U2, Who, Neil Young, Eric Clapton gibi isimlerin olduğu.. Stada 70 bin kişi gelmişti. Phildephia'daki tekrarına da 100 bin..
Küçük Çiftlik Parkı'ndaki konserin tüm gelirleri Van'a gidecek..
Dahası.. Bu sabah 11.00'de başlayıp gece yarısına kadar devam edecek, 40 sanatçı ve gurubun yer alacağı konseri, Dream TV naklen yayınlayacak. Yayın sırasında ekranda ilan edilecek numaralara SMS gönderenler, gidemeseler de, konsere katılmış olacaklar.. Bu SMS karşılıkları da konser gelirine eklenecek..
Dahası.. Konsere gelenler, Van'a yiyecek, giyecek, yani her türlü eşya, malzeme ve mal yardımı yapmak istiyorlarsa, yanlarında getirecekler.. Şişli Belediyesi bunları kolileyip Van'a gönderecek ve orada dağıtımı organize edecek..
Bizim konserimize katılanları da sayalım..
4x4, Aslı, Aylin Aslım, Aydilge, Ayşe Saran- Murder King, Barlas, Can Bonomo, Cem Köksal, Çilekeş, Demirhan Baylan, Demir Demirkan, Dilemma, Duman, Direc-t, Emre Aydın, Ete Kurttekin, Feridun Düzağaç, Foma, Gece, Gece Yolcuları, Gripin, Haluk Levent, Hayko Cepkin, Kurban, Mabel Matiz, Malt, Marsis, Melis Danişmend, Model, Moğollar, Mor ve Ötesi, Multitap, Ogün Sanlısoy, Özge Fışkın, Öztürk, Pamela, Redd, Şebnem Ferah, TNK, Yüksek Sadakat.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA