Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Van'da üşüyen çocuklar..

"Soğuktan donarak öldüler.."
Bu haberleri sizler gibi ben de okudum tabii.. Okudum da ne oldu?. Başkaları, sorumlular okudu da ne olduysa o.. Okudum ve geçtim..
Van'ı da, depremi de, orada soğuktan titreyerek ölen çocukları da unuttuk gittik..
Dün gece Ertekin'in sıcacık kafesinden çıktım.. Arabam 20 metre ötede bekliyor. Kaloriferi de çalışıyor. Orası da sıcacık yani..
Soğuk olan, kafeyle araba arasındaki 20 adım..
O yirmi adımı atarken içimin titrediğini hissettim.. Adımlarımı hızlandırmam yetmedi. Arabanın arka koltuğuna oturup, içerdeki gocuğa sarınmam da kesmedi. Eve vardığımda hâlâ titremem sürüyordu.. Küveti adeta kaynar suyla doldurdum.. İçine uzandım..
Üşümem ağır ağır geçerken.. Yani işte, taa o zaman, Van'da soğuktan donan çocuğun neler hissetmiş olabileceğini düşündüm..
İstanbul'da sıcaklık daha on derecenin altına düşmemişken, kat kat giyinmiş ben böyleyim.. Ya, Van'ın sıfır altı bilmem kaçında, kazağı bile olmayan çocuk ne halde, şimdi?..
Bir çocuk için soğuktan donmak nasıl korkunç bir ölümdür?.. Bir baba, o çocuğu ısıtmak için bir çadır dahi tedarik edemeyen baba için, bu nasıl bir duygudur?.
Van'ı unuttuk. Konuşmuyoruz bile.. Yardım, mardım da durdu..
Muhteşem Van Valisi'nin de gıkı çıkmıyor ki, depremden ve soğuktan uzak yaşayanlar, devletin her şeyi çözdüğünü sansınlar.. Kimse kimseyi eleştirmesin..
Peki Van Belediye Başkanı'nı duyan var mı?. O üstelik muhalefetten.. BDP'den..
Her şey yolunda mı, başkan?. Eksik yok mu?. İstek yok mu?.
BDP'nin bu ülkede tek sorunu Kürt vatandaşların anayasal hakları mı?.
Van insanının yaşama hakkı, tüm hakların önünde değil mi?.
Van'ı, ordaki üşüyen ve aç çocukları kim gündemde tutacak, biri bana söyler mi?.
Van'da soğuktan donarak ölen çocuğun, Dersim'de yıllar önce idam edilen bir aşiret liderinden daha fazla gündemde olma, daha çok konuşulma hakkı yok mu, ey bu ülkenin siyasal partileri ve liderleri..
Ey bu ülkenin, gazetecileri.. Köşe yazarları..
Deprem olduğu gün Van'a koşmak.. Ordan acıklı yazılar döktürmek güzel.. İyi de gazetecilik. Kabul ediyorum. Gidemediğim için, gidenleri fena halde kıskanıyorum.. O da doğru..
Ama işiniz, işimiz bitti mi?.
Van'da yapılacak her şey yapıldı, bitti mi?.
İstanbul'da sıcacık evimizde, arabamızda keyfimizle yaşama hakkımız doğdu mu, Van'daki aç çocukları düşünmeden?.. Soğuktan donarak ölen çocukları aklımıza getirmeden..
Van orda duruyor.. Biz unutsak da duruyor!..

***

"Son" tıkı yaptım yazıda, kafamı kaldırdım, ekrana baktım.. Van'da bir çadır.. İçerde oturanlar, televizyonda Beşiktaş'ın maçını izliyorlar.. Spiker anlatıyor..
"Çarşı gurubu Van'da Beşiktaş maçını Vanlılarla çadırda izliyor.."
Çarşı her şeye karşı.. Van'ı unutan ve unutturmaya kalkanlara..
Yaşa Çarşı!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA