Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

19 Mayıslar ve bayram yapanlar..

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıslar hakkında aldığı kararlar, günlerdir tartışılıyor, gündemi değiştirecek yığınla olay gerçekleştiği halde..
Konuya balıklama dalmadan bir süre beklemeyi tercih ettim ve "Ne oluyor" diye etrafa baktım..
Şimdi, kararı alan ve açıklayan Milli Eğitim Bakanı'ndan, Cumhurbaşkanı'na dek, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nın kaldırılmasının söz konusu olmadığını söylüyor, önemli makamlar..
Karar tartışılır ama samimi olabilirler..
Olabilirlerdi.. Eğer, bakanlığın bu kararını nerdeyse bayram yaparak kutlayanlar, bu kararı, yeni bir Atatürk'e ve Cumhuriyete sövme fırsatı olarak kullananlar olmasaydı.
Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Bakan, kararla kimlerin hem de nasıl zil takıp bayram ettiğine bir baksınlar, benim gibi..

***

Turgut Özal, bu ülkenin en önde gelen faşistlerinden biri olmalı.. Recep Tayyip Erdoğan da onun izinde.. Bu ikisi, Türkiye'de müthiş bir oto yol hamlesinin liderleri..
Oto yol işini kim başlattı Avrupa'da?.
Kim tanıttı?.. Kim yaydı?.. Faşist Almanya ve onun Lideri Hitler değil mi?.
Efendim 19 Mayıs gösterilerinin ilhamı Hitler Almanyası'ndan alınmış.. Demek Atatürk ve Atatürkçüler faşist.. Yani pes..
Yahu bunlar tarihi de saptırıyorlar..
Bu gösterileri ilk düzenleyen, 1903 yılında kurulan Beşiktaş JİMNASTİK Kulübü ve Ahmet Fetgeri.. Yıl 1916.. Bir İdman Festivali haline getiren İsveç'ten "İsveç Jimnastiği" ile dönen Selim Sırrı Tarcan.. Yıl 1917.. Yani ilk adımlar Osmanlı'da..
2012 yazına hazırlanın.. İngilizlerin nasıl bir faşizm içinde olduklarını Olimpiyat Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinde göreceksiniz.. Stadyum'daki gösteriler Hitler icadı.. Ama günümüz Hitlerleri hâlâ izini sürüyorlar. Tüm Olimpiyatlar yaz kış, tüm Dünya Şampiyonaları, başta Atletizm, Futbol bu tür gösterilerle açılıyor ve kapanıyor. Ülkeler bu gösterileri, bir sosyal ve teknolojik güç gösterisi alanı kabul edip, en üst düzeyde yapmaya çalışıyorlar. Biz de geçen yıl Erzurum Üniversite Kış Oyunları'nı öyle açıp kapamadık mı?. Yahu faşizm içimize yerleşmiş, haberimiz yok.. Egemen Bağış da çok tehlikeli bir faşo- komünist olmalı.. Hitler Almanyası ve Stalin Rusyasından kalan geleneği sürdürüyor..
Ona bağlı Avrupa Birliği İstanbul Ofisi'nin (ki tarihi bina Lozan'a kayıtlı bir azınlık okuludur, başka amaçla kullanılamaz) duvarında, ülke siyasal lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koca bir fotoğrafı yıllardır asılı duruyor. Günümüzde bu uygulama bir Kuzey Kore'de kaldı galiba..
***

19 Mayıs Gösterileri son yıllarda belki de adım adım gösteri olmaktan çıkarılmış, izlenmez bir sıkıntı haline getirilmişti.
Necmettin Erbakan'ın iktidar ortağı olmasıyla, bayramlarda kız öğrencilerin kıyafetlerinden katılımına etkileme başlamıştı.
Son bayramlarda öğrenciler spor kılığından başka her şeye benzeyen görüntülerle sahalarda yer almaya başlamıştı.
Gösteriler tamamen şişirme, tatsızdı.. Yıllarca eleştirdim. Sonunda eleştiriden de vaz geçtim. Bu hali ile hiç yapılmaması daha iyiydi.. Ama gerekçe daha gerçekçi ve daha yürekli olmalıydı.. "Soğuk, üşürler" falan gibi, insanı aptal yerine koyma yerine..
***

Son kararın "Tutuculuğun son aşaması" olduğunu iddia edenler var. İktidar kanadı şiddetle reddediyor.. Onlara inanmak istiyorum.. Ama RTÜK'ün, iktidar kanadı üyelerinin oyları ile aldıkları akıllara seza "Suçlama" kararları ve açıklanan çok ama çok çirkin gerekçeler durumu sanki açıkça ortaya koyuyor..
Bernard Shaw'nun yüz sene önce "Neden ayakta" diye yaptığı espriyi, RTÜK, 2012 yılında gerçek kabullenip, dansı yasaklar ve cezalandırırsa, başka ne düşünebilirim ki?.
***

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Bayramı Stadyumlarda yapılmayacak..
Sabah saat 11.00'de, yani her gazeteye rahat rahat yetişecek saatte yapılan törende Lefter'in torunu "Dedemin hayatındaki en değerli varlık Mustafa Kemal Atatürk'tü" dedi.. Lefter'in Atatürk'le ilgili izlenimlerini anlattı.
Anlattıkları, ertesi gün bir tek gazetede tek satır yer almadı..
Neden?.
Özlem, Atatürk'ü Stadyumda andı diye mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA