Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İşte "İnsan" Hakları..

Los Angeles'ta yaşayan Safter Yılmaz'dan çok ilginç bir not aldım. İnsana verilen değer, insan hakları üzerine, Türk medyasına, Türk Yargısına bir kulak küpesi olur diye aynen yayınlıyorum.

***

Sevgili Hıncal,
Sen yıllardır kazalarda yaralanan veya ölen kişilerin, özellikle de kadınların baygınken çekilmiş açık saçık fotoğraflarının yayınlanmasına karşı çıkarak onların haklarını savunmuştun.. Bu notu onun için yazıyorum:
Beş yıl önce otomobil kazasında ölen bir genç kızın trafik polisi tarafından çekilen feci fotoğrafları internette yayınlanınca, California Kara Yolları Polisini dava eden ailesi 2 milyon 370 bin dolar tazminata hak kazandı.
Babasının Porche'sini izinsiz alarak oto yola çıkan 18 yaşındaki Nicole Catsouras'in yarı parçalanmış kanlı vücudunu, kaza sonrası polis, ailesinin bile görmesini istememiş, fakat burada çekilen fotoğraflar daha sonra internette "İşte şımarık bir zengin kızın sonu" diye yayınlanmıştı..
2010 yılında çıkan ve "Kaza kurbanlarının kişisel gizlilik haklarının ihlal edilmesi üzerine ailelerinin dava açabilmelerini sağlayan" yasaya dayanan California mahkemesi fotoğrafları internete iki polisin dağıttığını belirledi ve aileyi haklı bularak, devleti bu ağır tazminata mahkûm etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA