Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir genç kızdan hoş bir ses..

Erkekçe'nin görünen güzelliğinden sorumlu ressam arkadaşım, sayfa düzencim Mustafa Eren uğradı gene.. Ara sıra uğrar.. Bu defa elinde kutular var.. "Bunlar ne" dedim.. "Bir bilgi oyunu" dedi.. Tasarımını ondan istemişler. Hazırlamış..
Benim bu tür masa oyunlarına merakımı iyi bildiği için de, kapmış getirmiş. Elektroniğin hayatımızı perişan etmediği günlerde, arkadaş aileleri haftada bir toplardık Holly ile. Amerika'dan getirdiğimiz masa oyunlarını oynamak için.. Monopoly başta, kırk çeşit oyun vardı..
Magistra genel adı altındaki çeşit çeşit bu oyunlar, lise öğrencileri için hazırlanmış.. Temeli, eğlendirirken öğretmek..
O zaman "Tam adamına vermem gerek" dedim.. "Sonucu doğru almak için.." İroş'a.. İroş, yani İrem, Yasemin'in kızı.. Lise sona geçiyor bu yıl.. Ama o kahrolası sınav, Üniversite sınavı için hazırlanıyor yıllardır, gençliğini yaşamadan..
"Vakit ayırabilirsen, bir bak bakalım" dedim.. İki gün sonra İroş'un yanıtı, yazılı geldi.. O kadar güzel anlatmış ki, aynen köşeme almaya karar verdim.. Buyrun..

***

Bana gelen oyun kutuları edebiyat ve genel kültür üzerine.. İnternet adresinde coğrafya ve tarih kutuları olduğu da belirtiliyor. Hem de 9, 10, 11 ve 12. sınıfın müfredatlarının aynısı.
Sayısal öğrencisi olmamın nedenlerinden biri edebiyatla aramın pek iyi olmaması... Bu yüzden merakla ilk olarak edebiyat kartlarına baktım edebiyatın oyun şeklini almış hali nasıl olabilir diye merak ettim ve inanamadım... Derste işlediğimiz konuların aynısı bölümlere ayrılmış haldeydi, ben de konumuz olan ve 3 gün sonra sınavda çıkacak olan bilgileri içeren kartları elime aldım, tek tek okudum. Okulda öğrendiklerimizden eksiği yok fazlası var, çok güzel...
Sonra asıl ilgi alanım olan genel kültür kartlarına baktım ve elimden bırakamadım desem yeridir. Dayanamadım ve kartların hepsini okudum...
Kartlar günümüzde çok popüler bir oyun olan Tabu'nun kartlarına çok benziyor, oyun da...
Bu oyunda kartlar bölümlere ayrılmış. İlk bilgide yanıtı verirseniz, en yüksek puanı alıyorsunuz. Bilemedikçe, karttan yeni bilgiler geliyor. Her ek bilgi de puan düşüyor. Asıl güzel yanı, o kartı anlatırken hiç bilmediğimiz ve çok ilginç bilgiyle karşılaşmamız...
Örneğin, çocukluğumda tek bölümünü bile kaçırmadan izlediğim Snoopy çizgi filmindeki kuş karakterinin isminin Woodstock festivalinden geldiğini bu oyun sayesinde öğrendiğimi itiraf etmeliyim...
Günümüzde gençler ben de dahil olmak üzere kendimizi teknolojik ortamlara kapattık. Elimizde telefon, önümüzde bilgisayar, kulağımızda kulaklık... Sanki kendimizi dış dünyadan soyutladık. Magistra, bunları aşmak, birlikte vakit geçirmek, eğlenirken öğrenmek için harika bir oyun.
Ben, ba-yıl-dım! Tüm öğrencilere, gençlere ve hep genç kalanlara tavsiye ederim.
İşte internet adresleri..
www.magistra.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA