Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Eurovision'u tartışmak üzerine..

Her sene tekrar edilen klişeleri, ağızlara sakızları bu köşeye bir daha doldurmanın alemi yok.. Eurovision bir TV şovu.. Hepsi o.. İzler ya da izlemezsiniz.. O, ona niye oy veriyormuş da, buna niye vermiyormuş.. Yahu hala ve hala tartışılacak şey o mu?.. Elinin körü.. Bıkmadınız mı, malumu ilama..
Altı çizilmesi gereken şeylerin üzerinde duran yok..
Bir..
Bu şov olmasa, Can Bonomo diye birinden haberimiz belki de hiç olmayacaktı. TRT nasıl bulmuş bilemem.. Bildiğim.. Bu ülkede şarkıcı ve besteci olarak fırsat kollayan kim bilir kaç Can Bonomo daha var.. Eurovision Türkiye seçmeleri, eskisi gibi yerel yarışma ile yapılsa, ne cevherler çıkar. Eurovision gecesi ben tesadüf Yeliz'i dinliyordum Günay'da.. Bizde seçilmedi ama, 1975'te yapılan seçmede ortaya çıktı ve kalıcı oldu. Çeyrek asrı geçti, hala sahnede..
Can Bonomo, şarkıya nefes nefese girdi. Koreografisi de felaketti.. Yedinciliği iyi o performansla iyi derece..
İsveç'e herkes bayılmış.. Aklımda tek satırı yok.. Oysa ayni İsveç'in Abba'sının Waterloo'sunu ilk dinleyişte ezberlemiştik.. Tu tera conetra /Anne Marie David de öyle değil mi?. Yarışmanın bizde yayınlanmadığı günlerin Volare/ Domenico Modugnosunu ezber bilmeyen, anneannesiyle söylemeyen var mı?.
İsveç'in şarkısı güzeldi, peki Rusya'nın nesi?. Yani.. Eurovision artık şarkı değil, şov yarışması.. Ne kadar yarışma olduğu da tartışılır ya..
Asıl tartışmamız gereken yanına gelirsek.. O laf biraz uzun.. Yarına bırakalım daha iyi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA