Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu şehir sahipsiz!..

Bu başlığı kaçıncı kez okuyorsunuz?..
Daha çok okursunuz.. Çünkü, kimsenin, ama kimsenin İstanbul'a sahip olma niyeti yok.. Herkes makamında oturmuş keyif çatıyor.. İstanbul halkı, her gün, her saat çekiyor.. Kısa bir dokunma, minicik bir ilgi ile düzelebilecek şeyler bile düzelmiyor.. Yani "Ayıp".. Ama kime ayıp?.. Üstüne alınıp ilgilenen yok ki?..
Çoktandır Kanyon'a gitmiyordum..
Pazartesi akşamı yolum düştü.. Levent, Kanyon arası bir kilometre değil.. Ama nerdeyse bir saatte gittim. Çünkü, koskoca Gayrettepe semtinin giriş ve çıkışı olan iki şeritli yol gene kilitlenmiş..
Bir semtin kapısı ise bir yol, hele böyle daracıksa, o zaman, o arterin akmasını sağlamak Trafik Müdürlüğünün asli görevidir.. Hadi ben sinemaya gidiyorum. Gitmeyiveririm.. Ama orda yaşayan, evine, işine gidenler ne olacak?..
Her gün, her gün bu işkence, sırf "Trafik Müdürünün umurunda değil" diye çekilir mi?.
Kilit, Kanyon yapıldığından beri ayni.. Bin defa yazdım..
Gayrette Caddesi'nden Kanyon'a sapan yoldaki sola dönüş.. Bizde "Çıkamayacağın kavşağa girmeme" diye bir bilinç de yok, kuralı bilen de.. Herkes birbirinin yolunu kesiyor. Birinci kilit..
Tam Kanyon'un arka girişine geliyorsunuz..
Orada da, aşağıdan gelip sola dönenlerle, Gayrette tarafından gelip sola dönecekler, bu kavşakta kilit oluyorlar..
Oldu mu iki kilit.. Çöz çözebilirsen..
Hıyar gibi bekliyorsun..
Böyle kavşaklarda bizim milleti gütmek lazım..
Yani.. İki trafik polisi bu iki kavşakta dursa, trafik akacak, Gayrettepe halkı da işkenceden kurtulacak. Ben yazınca göstermelik iki gün ekipler gidiyor. Sonra eski tas eski hamam..
Bu arada.. Kanyon girişinde, sağa dönüş yasak ama Kanyon oto parkına giriş var orda.. Girmek için yasak dönüş yapmak ve trafiği bir kez daha kilitlemek zorundasınız..
Kanyon da ısrar ve inatla o girişi ordan kaldırmıyor. "Kaldır" diyen de yok.. Çünkü vatandaş kimsenin umurunda değil..
Sürünsün onlar!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA