Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

(Abuzittin'e mektup pazar günü yayınlanacaktı. Hafta sonuna reklam yığılınca böyle oluyor ne yapalım.. Özürlerimle.)
Abuzittincim,
Devlet büyüklerimiz ekonomimizin ne kadar hızlı ve sağlıklı büyüdüğünü, insanlarımızın nasıl refaha kavuştuğunu, dünyanın bizi nasıl ayakta alkışladığını anlatıp duruyorlar da, şunu bi türlü açıklayamıyorlar. "Madem biz dünyanın en güçlü ekonomilerinden biriyiz, neden hala batmakta olan Yunanistan'da benzin bizden daha ucuz!? Neden dünyanın en ağır vergilerini biz ödüyoruz?" Eğer ekonomimiz denildiği gibi güçlüyse içerdeki fiyatların da dengeli olması lazım..
Abuzittincim daha dün mü ne benzinde indirim yapıldı (ki çoktan yapılmalıydı, çünkü petrol fiyatları 100 dolar civarında dolaşıyor) gene de hem benzin, hem dizel Yunanistan'dan pahalı bilader.
Sonra garibime giden de şu.. Daha 20 veya 30 yıl önce bizden geride veya bizimle başabaş olan ülkeler bizi solladılar onlardan hiç bahseden yok.. Hadi Çin'i bi tarafa bırakalım, hemen aklımdakiler, Güney Kore, Meksika, Brezilya.. En son sollayan da Endonezya! Hiç bunların yazılıp çizildiğini duyuyor musun?.. Hatta batmakta olduğu söylenen Yunanistan'ı bile bizi sollayan ülkelerin arasında saymak lazım çünkü kişi başına düşen milli gelirleri 2 mislimiz! Tamam, biz de ilerliyoruz kabul.. Allah büyüklerimizden razı olsun, ama daha hızlı gidenler de var Abuzittincim, bunları da görmezden gelmeyelim, milleti gaza getirirken ara sıra fren pedalını da yoklamayı bilelim. Ben böyle yazıyorum ama kendin yaz kendin oku!
Sana esasında bugün otoyollarda kullanılan KGS'den (Kartlı geçiş sistemi) bahsetmek istemiştim. Ben otoyolları arada bi kullanıyorum. Geçenlerde Aydın-İzmir yolundan gitmem gerekti, KGS kartının limitini kontrol ettireyim diye otobana girişteki Karayolları binasına yaklaştım. Gişe kapalı saat 17.30'u biraz geçiyor. Cama bi takım yazılar koymuşlar ordan anlıyorsun ki KGS sistemi değişmek üzereymiş. Uzatmim otomatik geçiş makinalarının bulunduğu bölüme girdim, şansıma kartta yeterli limit varmış geçtim ama bi sonrakinde takıldım. Bariyer indi kalkmaz.
Arkada arabalar ve etrafta da şaşkın şaşkın dolaşan adamlar var. Nasıl olduysa barikat birden havalandı, arabayı sağa çektim, bu defa oradaki gişeye gittim. Açıktı.. İçindeki memur bi broşür uzatarak 3 numaralı OGS şeridinden geçmemi söyledi. "Ama benim OGS" kartım yok dedim. "Olsun, dedi siz hem broşürü okuyun hem de yoldaki elektronik levhaları takip edin."
Bi takım ikaz işaretleri ve ardımdan çalan sirenlerle OGS'den para vermeden geçtim. Ama en çok 1 hafta içinde bir bankaya gidip KKGS kartı (Kredili Kartlı Geçiş Sistemi) çıkartmam lazımmış ki 10 misli ceza ödemiyeyim. Bu eminim Abuzittincim sinekten yağ çıkarma gibi bi şey. Bilader şimdiye kadar otoyolun başında paramızı verip kartı alıyorduk. Şimdi bu banka kartı numarası nereden çıktı? Garanti extra para alacaklar. Kart da 15 gün sonra gelirmiş.. Nitekim Aydın-İzmir yoluna aradan girmeme rağmen OGS'den kaçak geçtiğim için en uzak yol parası ödeyecekmişim. İlk kazığı yedim yani! O gişeyi kullan diyen Karayolcular.
Bu esasında KKGS değil KKYS.Kredili Kaz Yolma sistemi!
Nasıl olsa kaz bol.. Yol babam yol..
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş,
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA