Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sayı 461!..

Bu Güngör Denizaşan'ın 40 yıldır tek başına çıkarıp tek başına dağıttığı Gazete 13'ün son sayısının numarası.. 461'e ulaşmış iki aylık mizah, magazin, toplum gazetesi..
Gene harika yazılar gene Güngör'ün eski, yeni bakanlara "Paparazzilik Dersi" veren fotoğrafları..
Can Kıraç "Çamlıca'ya Cami Yapılıyor" diye bir gündem yazısı yazmış ki, kesip kent duvarlarına asmak lazım.
Vehbi Bey, Amerika ve Avrupa'ya yaptığı gezilerde, büyük şirketlerin toplum yararına işler yaptığını görmüş. "Biz de yapalım" demiş.. Ne yapacaklar..
Vehbi Bey, çok iyi bir Müslüman. Hatta Yenişehir Cami Yaptırma Derneği Başkanı.. Akla ilk gelen cami.. Ama Vehbi Bey tek başına karar vermemiş. Tüm dostlarını toplamış.. Diyanet İşleri Başkanı Hamdi Akseki "Cami" demiş.
Hulki Alisbah Hazreti Muhammed'in bir deyişi ile lafa girmiş.. "İnsan ölünce defteri kapanır. Ancak üç şey sevap yazdırmaya devam eder. Süreklilik sağlayan bağış yapmak (Vakıf gibi), insanlığın yararlanacağı bir ilimle uğraşmak (Üniversite gibi), hayır duası getirecek evlatlar yetiştirmek (Eğitim gibi.)"
Alisbah "Ankara'da en çok ihtiyaç duyulan şey, Anadolu'dan gelen öğrenciler için yurt.. Bir yurt yaptırırsanız, Hazreti Peygamber'in üç şartını da karşılar" demiş. Maltepe Öğrenci Yurdu öyle yapılmış.
Vehbi Bey, açılışta "Unutmayınız! İbadet ağaç altında da yapılabilir. Öğretim, eğitim ve bilimsel araştırmalar, binasız, kitapsız ve araçsız yapılmaz. Hele öğretmensiz hiç yapılamaz" demiş.
Eline sağlık Güngör.. Nice 400 sayılara..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA