Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir Yaz Gecesi Rüyası..

Serpil Gogen/ Ankara

Olağanüstü bir gece, muhteşem bir gösteriydi. Öğrencilik yıllarımın o çok gerilerde kalmış Ankara akşamlarından biriydi sanki.. Tadına doyum olmayan bir sanat gecesi.. Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde "Yaza Merhaba Konseri"..
3 Soprano ve 3 Bas..
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın, vagon tamir atölyelerinden, Ankara'ya kazandırdığı Cer Modern'in bahçesinde.. Girişte, hemen önümüzde, uzak semtlerin birinden sefer yapan minibüsten bir aile indi. Tertemiz giyinmiş kendi halinde insanlar, yanlarında çocukları.. Konser de tam bunun içindi, zaten.. Hepimize, isteyen herkese.. Ücretsiz!.. Görüntü harika.. Bahçeyi çevreleyen binaların ortasında koltuklar, yanda şaraptan kahveye ikram yapan bir büfe.. Çok kalabalık ama karmaşa yok, itiş kakış yok.. Varsa da, hissettirilmiyor. İnanılmaz bir organizasyon, düzen ve saygı ortamı.. "İyi akşamlar", "iyi eğlenceler" dilekleri arasında oturuyoruz. Ankara'nın o enfes yaz akşamlarından biri.. Bilen bilir, gündüz kavrulan şehir, güneş batarken serinlemeye başlar. O güzellik bir de böyle müzik, böyle repertuvar eşliğinde.. Düşünün..
Konser, Şef Naci Özgüç yönetiminde, Carmen uvertürüyle başladı. Sonra 3 Bas.. Opera sanatçıları Tevfik Rodos, Tuncay Kurtoğlu, Zafer Erdaş.. Carmen ve Saraydan Kız Kaçırma'dan aryalar..
Sonra 3 Soprano.. Çiğdem Önol, Funda Ateşoğlu, Esin Talınlı ve Puccini, Strauss, Lehar.. Rüya gibi.. Bitmesini istemediğiniz bir rüya.. Hele 3 Bas'la birlikte yorumladıkları "Şen Dul Valsi"..
Ve alkışlar arasında müzikaller.. My Fair Lady'den Eliza'nın, Damdaki Kemancı'dan Sütçü Tevye'nin unutulmaz şarkıları.. Sonra Ulvi Cemal Erkin'in Köçekçe'siyle Anadolu.. Nasıl bir müzik, nasıl bir ritmdir bu? Türk Halk Müziğinin o güzel, o farklı sesleri nasıl bir armoni oluşturmuş.. Üç gün önceki ödül töreninde, Kültür Bakanı'nın vurguladığı, " Sanatta Atatürk çizgisi" bu.. Bizim olanı evrenselleştirmek.. Ya o türkü!.. Bahçeyi bir anda hüzne, gözyaşına boğan türkü.. Urfa'nın Etrafı Dumanlı Dağlar.. Ardından coşkulu, hareketli Karadeniz havaları..
Bir Rus halk şarkısı, napolitenler, alkışlar.. Bitmek bilmeyen alkışlar.. La Bamba'yla bis.. Çoluk çocuk, genç yaşlı bütün bahçenin eşlik ettiği, el çırptığı, sahnedekilerle birlikte dans ettiği, Bamba yaptığı bis.. Önümde zıplayan yaşlı çifti unutamayacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA