Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yalın'ın albümü harika..

Can Sayın / Pop...

2004 yılında Yalın'ın ilk albümünü bu köşede yorumlarken "Bu genç geleceğin pop yıldızı olacak" dediğimi çok iyi hatırlıyorum.
Yanılmamış olduğuma tüm müzikseverler adına seviniyorum.
8 yıllık Yalın fırtınasının beşinci albümünde tüm şarkı sözleri ve müzikler Yalın'a, düzenlemeler de Ozan Çolakoğlu'na ait.
Albümün bence süper hit şarkısı ile başlayayım.. 'Kasma'. Sadece bu yazın değil yılın şarkısı olabilecek güzellikte keman ve akordeon nağmeleriyle.. Keyifli, tempolu.. Zaten albüm çıktığından itibaren 8 günde internet dijital satış platformunda 1 milyon dinleme rekoru ile 1 numaraya ulaşmış bile.
İkinci hit adayım "Kaybın ne olur, elinde hayatım var' gibi bir cümle barındıran (ki böyle bir cümle nasıl ortaya çıkar!) 'Aslında' yıllarca zevkle dinlenecek güzellikte...
Ve bir diğer süper slow ' Merdiven', dinlerken insanın içini titreten cinsten. 'Onun Yolu' çok güzel bir vals. Milonga (tango) gecelerinde çalan dj'lere tavsiye ederim her ne kadar türkçe çalmasalar da!
'Aşk şimdiden', 10 numara. Sadece albümdeki sırası değil sözü ve müziğiyle de.
"Aşk şimdi müzik gibi fondan hayata karışınca sen ona sevgi diyorsun" diyor. Nasıl diyorsa!
Albüme ismini veren "Yarınım dünüme bozulacaksa da en güzel sensin/ Kalbim, hesabı gözlerimden soracaksa da sen en güzelsin" de çok çok iyi..
İllaki arşivinizde olması gereken bir CD, Yalın'ın bu müthiş albümü ...
Son not.. Kasma, Dadadadan, Sen En Güzelsin şarkılarında Caner Güneysu'nun çaldığı ukulele müthiş keyif veriyor. Ukulele, Hawai gitarı diye de anılan 4 naylon telli küçük bir gitardır. Modern Folk'ta Selami çalardı..
cansayintr@yahoo.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA