Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazarlama denen sanat..

Serdar Turgut geçen gün "Kısır döngü" başlığı altında, iki bankanın "Call centerları" arasında çektiklerini anlatıyordu. Call Center müşteriye hizmet eden telefon servisi. Tuzağa düşüp çevirdin mi, tonla laf, tonla emir, "Şuna bas,buna bas, ona bas, operatörü bekle.." Yarım saat sonra son söz "Bir daha deneyiniz.."
Bir yerde rastladım, hoşuma gitti.. Ben kahve meraklısıyım. "Dokun düğmeye gelsin kahve" sistemleri de tam bekar işi.. Bir kaç çeşit makinem var.. Geçen gün bir yerde Lattisima diye bir modelin resmine rastladım. Nespresso'nun.. Hemen İpadıma baş vurdum.. Nerde görürüm, nerden alırım?.
Efendim Nespresso Türkiye sitesi Adobe Flashmış. Ne karın ağrısı ise.. O sistem de Ipad'de yokmuş. Yahu herkesin elinde Ipad.. Bende bile, anlayın.. İnsan satacağı malı, Ipad'den esirger mi?. Site kuracak alleme sistem mi yok?.
Ertesi gün işteki bilgisayarımda buldum. Bol cafcaflı bir site.. Ama nerde gidip görürüm, nerden alırım, o yok..
Bir telefon numarası koymuşlar, Allahtan.. Çevirdim. Serdar'ın başına gelenler.. "Şu numaraya basın.. Bu numaraya basın.. Operatörü bekleyin.. Operatör çok meşgul, Bekleyin.. Bekleyin.. Bekleyin.. Yeniden arayın.."
Yahu gider, Londra'dan alır gelirim, daha kolay!..
Benim Alkent'teki ev artık elden geçme zamanında.. Kapıları, pencereleri falan filan ufak ufak yeniliyorum.. Pancurlar da emekli..
Google'a girdim.. "Simge" diye bir şirket buldum.. Fotoğraflar enfes. Rengarenk pancurlar yapıyorlar. İsterseniz, kol kuvveti yerine elektrik. Düğmeye basın.
Hatta uzaktan kumanda..
Hemen aradım. Hemen açtılar ve hemen iki eleman yolladılar.. Ölçüler alındı. Renkler seçildi. Düğmeli de karar kılındı..
"Tamam" dediler.. "Ne zaman" dedim.. "Sizin renkler, sizin ölçülerle fabrikaya sipariş verilecek. 10 günü bulur, gelip takmamız" dediler..
"Peki" dedim..
Bunu dediğimde ağustos ayının başı.. Şimdi eylül bitiyor.. Gelen giden yok.. Yahu utanma da mı yok?. Bir telefon.. Bir açıklama.. Bir özür..
Yani Hıncal Uluç'a bunu yapanlar, elinde benim gibi şikayet gücü olmayan vatandaşa kim bilir neler çektirirler..
Çağımızın en önemli işi, mal ve hizmeti en iyi yaratma değil.. Pazarlama.. Pazarlayacaksın ki, satasın..
Biz de pazarlama yok.. Daha doğrusu var da "P"si düşük..
Azarlıyorsun.. Ama onun da pek işe yaradığı yok!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA