Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kültür Üniversitesi'nde..

Kültür Üniversitesi içindeki Akıngüç Sanat Merkezi de sezonu açtı.. İstanbul'un o uzak bölgesine Mesut İktu Hocam'ın emekleriyle, bir üniversite kurumu olmaktan çıkıp yöre insanlarına da hizmet eden bir kültür merkezine dönüşen salonda salı akşamı Ali Poyrazoğlu'nun "Asi Kuş" adını verdiği tek kişilik gösterisini bir daha izledim. Ali Carmen Operası'nı hem de yüzlerce yılın gerisinden Afrika ormanlarından alıp getirdiği Habenara müziğinden başlayıp, günümüze kadar birbirinden ilginç söylemler ve video gösterileriyle sunarken, tam bir stand upçı gibi, güncel hiciv ve eleştirileri de öyle sıkıştırıyor ki araya, gülüyor, duygulanır, düşünüyorsunuz.
Gösteriyi İKSV Festivali için iki şov olarak planlamıştı. Gidip seyredince "Kendine haksızlık etme" dedim.. "Bu şov seneye devam etmeli.."
Yazdım da.. Ali inatçının tekidir, ama bu defa söz dinlemiş.. Bu yıl devam edecek.. Bir de sürpriz açıkladı..
Gürer Aykal şefimle birlikte haftalardır hazırlanıyorlarmış.. Lütfi Kırdar'da bir gösteri..
120 kişilik Borusan Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları eşliğinde, bu defa "Canlı" sunacaklarmış Asi Kuş'u..
Hadi iple çekme, bakalım. "İzmir'e de götüreceğim" dedi.. "Valla ben de gelirim" dedim. "Ağbim Carmen'i çok sever. Birlikte izleriz.."
"Yahu Öcal harika bir adam" dedi Ali.. "Geçen hafta ordaydık. 'Beni Yeniden Sev'i oynadık.. Adam öyle keyifle izliyordu ki, inan biz de sahneden onu seyrettik. Böyle seyirciler oyuncuyu coşturur.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA