Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Doğruya gelen eğriler..

Hafızam ve dalgınlığım iki hataya sebep oldu, bu hafta yazılarımda.. İki yanlış.. Ama hoş yanlış.. Hani eskilerin "Eğrisi doğruya geldi" dedikleri türden..
Her sabah büyük bir keyifle uyanmama sebep olan TRT Alaturka Müzik Radyosu'nu yazarken, dalga boyunu yanlış vermişim. 101.60 FM olacak.. Niye doğruya geldi.. Çünkü bu radyodan bir daha söz etme fırsatı verdi bana.. Ve de DigiTurk'ten (E- maillerden gördüm çok destek var) dileğimi tekrarlama imkanı..
DigiTurk'te, batı müziğinin her türünü, hatta tematik düzeye kadar paylaşan yığınla radyo var, enfes manzaralar eşliğinde dinlediğimiz. Ama aralarında bir tek alaturka yok.. Anadolu'nun o eşsiz türküleri yok.. Onlarınki müzik de, bizimki değil mi?.
Ya da TRT yöneticileri.. DigiTurk'te yığınla özel radyo kanalı var.. Siz de bu 101.60'ı aralarına koysanız, çok mu pahalı olur?.
İkinci yanlışım.. Bizdeki sürücülerle, Londralıları karşılaştırırken örnek vermiştim. Ama trafiğin İngiltere'de soldan gittiğini unutarak. Bilenler, o yazıdaki tüm "Sağ" ifadelerinin "Sol" olması gerektiğini gülümseyerek fark ettiler. Doğrusu nerde, eğrinin..
Efendim, İngiltere trafiğini bilmeyenler, bu hatam sayesinde, olup biteni doğru anladılar. Durumu onlara göre uyarlamış gibi oldum..
Bir de anı canlandı gözümde, bu hatamla ilgili.. Yıllar önce yazmıştım galiba..
Selami, Londra'da Turizm Müşavirimiz.. Bir Modern Folk Konseri çıktı.. Çocuklar eşlerini de aldılar, gittik. İlk gece Selami bizi bir yemeğe çıkardı. İngiliz sekreterini de yanına almış ki, bizimkilerin hanımları özel bir alışveriş isterlerse, kız nereye gideceklerini anlatsın..
Herkesin elinde liste.. Konuştular, konuştular..
Kız sonunda bana döndü.. "Siz bir şeyler almayacak mısınız" diye.. "Hayır" dedim.. "Ben Londra'nın dillere destan parklarını gezmek istiyorum.."
Bir Türk'ten ilk defa böyle bir istek duymuş. Şaşırarak baktı.. "Ben sizi yarın gezdiririm isterseniz" dedi.. "Harika olur" dedim..
Sabah dokuzda otelin önünde buluşmak için sözleştik.. Tam saatinde indim, kız gelmiş.. "Arabam şurda" dedi.. Kırmızı bir otomobil.. Çift kişilik bir spor araba.. Oturmak için kapıyı açtım ve kalakaldım. Oturacağım koltuğun önünde bir koca direksiyon.. İngiltere'de trafik ters ya.. Direksiyon da ters, İngiliz arabalarında.. Tam halime gülecekken kız boynuma sarılıp yanaklarımdan öpmez mi?.
"Dört yıldır araba kullanıyorum, ilk defa birisi kapımı açıyor.. Bir de İngilizlere centilmen derler!.."
O gün, bugün, sürücüm ne zaman kadın olsa, önden yürür kapısını açarım..
Eğrisi, bundan iyi, doğruya gelir mi?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA