Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sapığa bakın!..

Dişi penguenin peşinde dolaşmış günlerce.. Alenen, resmen kur yapmış.. Penguen yüz vermeyince kızmış, parçalamış ve çiğ çiğ yemiş..
"Kim bu sapık" diyorsunuz değil mi?.
Merak etmeyin.. Bizden biri, yani insan değil.. Antartika'da penguenlerle birlikte yaşayan bir fok..
Bilim adamları kameralarıyla tespit etmişler ki, bu üstelik yaygın bir vukuat..
Araştırmışlar, niye fok gibi bir hayvan, tamamen başka bir türle çiftleşme peşinde.. Hani atla eşek bir yerde kabul edilir. Sonunda katır doğuyor hiç değilse..
Fokla penguen ne oluyor peki..
Efendim, foklar sürüler halinde yaşıyorlar. Çiftleşme mevsiminde dişinin radarları, en sağlıklı evlat vermek için çalışmaya başlıyor ve sürü içindeki en sağlam erkekleri seçiyor.. Sürüdeki tüm dişileri bu "Seçme" erkekler döllüyor.. Ötekilerin yüzüne bakan yok.. Zavallılar azgın azgın dolanırken, bilim adamlarının ifadelerine göre radarları şaşıyor. Dişi penguenleri, dişi fok gibi algılamaya başlıyorlar ve hadi çiftleşme isteği sesleri ve hareketleri, yani şarkılar ve danslar.. Penguen yüz vermeyince de öfkelenip yiyorlar hayvancağızı..
Dahası..
Bu radarları şaşmış azgın sapıklar, sadece foklar değil. Yapılan araştırmalara göre, böcekler, sinekler, örümcekler, solucanlar, kurbağalar, kuşlar ve balıklarda da "Eş seçme radarları" zaman zaman hatalı çalışmalar yapabiliyor. Sonunda birleşme olmuyor ama final hep facia!.
Öfkelenen sapık, dişiyi yiyor!.
Hani dişiye şiddet uygulayan sapıklara "Hayvan" diyoruz ya.. Meğerse bilimsel konuşuyormuşuz!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA