Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İstanbul'da bir cumartesi.. 3!..

Bir günün hikâyesini tefrikaya döndürdük.. Niye?.. İstanbul nasıl "Bitmez" bir şehir onu anlatmaya çalışıyoruz bir yandan da, ondan..
CNR'da Bilişim Fuarı'ndan çıktık saat 4 gibi.. Saat sekizde konser var.. Bu defa E-5'ten dönüyoruz.. Eve varmamız 6 oldu.. İki saat.. Niye?.. Benim Karayolları, pardon Huni İşleri Genel Müdürlüğüm Mecidiyeköy civarını da huni haline getirdi, aylardır orada trafik her saat kilit.. Yahu bir devlet, ya da belediye adamı çıkmaz mı "Niye" diyen.. "Çözün" diyen..
Çıkmaz.. Çünkü onlar hiç tıkanmıyorlar ki..
Kesilsin yollar.. Gelsin eskortlar.. Pır..
Peki ya vatandaş?. Kimin umurunda..
Biri, hadi biri desin ki "Benim umurumda.."
Güven'in üzerinde spor bir kılık var. Evine gidip koyu renk bir şeyler giyecek.. Bir klasik müzik konserine blucin ve tişörtle gidemiyoruz, biz Ankara'da okuyan faşist cumhuriyetçiler..
Altıda eve varınca "Bizde kal. Ben sana koyu renk bir ceket uydururum" dedim. Uydurdum da..
"Ne olur ne olmaz" diye yedide yola çıktık.. Nispetiye Caddesi, Barbaros Bulvarı falan rahattı. Maçka'ya kadar kolay geldik. Felaket orda başladı..
İtfaiye'nin olduğu yol gene değnekçilere emanet oto park.. Oradan sola kıvrılacaksınız, Lütfi Kırdar'a gitmek için.. 100 metre bile değil.. Ama o kısacık mesafe içinde Cemal Reşit Rey Konser salonu var, Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu var..
O gece üçü de dolu.. CRR'de öğrendim ki, Carlos Saura ve Anthonio Gades'in Carmen'i var.. Haberim yok, dünya çapındaki bu sanat olayından.. Ben bir başka dünya çapında sanat olayına gidiyorum.. Genç Çinli mucize kemancı Ning Feng'e..
Ayni gecede, ayni sokakta..
İstanbul'a bakar mısınız, nasıl bir dünya kültür başkenti olmuş?. Yetişmek mümkün değil, takip ederseniz?. Takip etmeniz için de medyanın medya olması lazım..
50 metre dünya çapında iki olayın nasıl bir "Haber" olduğunun farkında olmayan medya mı olur?. Bizde olur..
Farkında olmayan birileri daha var..
İstanbul Trafik Müdürlüğü..
O yüz metreden kısa üç şeritli çıkmaz yoldaki üç sanat merkezine o gece toplam 4 bin insan gelecek.. Trafiği düşünebiliyor musunuz?.
Yahu insan bir ekip, bir memur göndermez mi?.
Devlet-i âliden biri teşrif edecek olsa, üç bin polis yığarlar. Vatandaşa tek kişi yok.
Üç şeridin biri değnekçilerin otoparkı. CRR'nin karşısına üç otobüs ikinci şeride park etmiş, babasının keyfi misin?. Yol inmiş tek şeride.. İner.. İner de, yol çıkmaz sokak.. Devam edip gidemezsin, ilerden dönmen gerek.. Tek şeritte hem gidiş hem geliş..
"İki keçi bir gün bir köprüde buluşmuşlar" hikayesi İstanbullu sürücüler için.. O tek şeritte iki araba karşı karşıya.. Maçka'ya kadar tıkanmanın sebebi bu..
Gelen arabalar tren gibi, arka arkaya yığılmışlar.. Giden arabanın arkası boş.. Geri bassa, yol açılacak, boşalacak, o da gidecek.. Hayır.. Öyle bakıyor..
Ben indim arabamdan.. Yanına gittim. Geri çekilmezse yolun açılmayacağını, sabaha kadar orda kalacağını anlattım.. Allahtan anlayışlı çıktı. Geri aldı. Bir dakikada yol tamamen açıldı, trafik akmaya başladı..
Anlayın İstanbul Trafik Müdürlüğü'nün, İstanbul halkından neleri esirgediğini ve neleri asla umursamadığını..
Tekfen Orkestrası'nın da 20. Yılı, gittiğim konser.. Ayni zamanda Saim Akçıl şefimin de, 20 yıl sonra orkestraya veda gecesi.. Feng harika, her şey çok güzeldi..
Çıktık..
Arabalara bindik, gidemiyoruz.. O tek şeride indirilmiş yol var ya.. Tam 2 bin kişilik Lütfi Kırdar'ın boşalma saatinde Mustafa Sarıgül çalışıyor. Şişli Belediyesi çöp arabası durmuş, temizlik yapıyor ve inanın, bu ilk defa olmuyor. Çöp arabaları "Bakın nasıl çalışıyoruz" demek ister gibi hep en kalabalık saatleri seçiyorlar, yolları tıkamak için..
İstanbul Dünya Kültür Başkenti.. Doğru.. Bir şey daha doğru..
İstanbul sahipsiz, dağ başı!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA