Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mucize yaratanlar!..

Siyasilerin işleri güçleri birbirlerine sövmek. Onları dinleyen de sanıyor ki, batıyoruz.. Oysa ne güzel şeyler oluyor ülkemizde, kimsenin haberi yok. Çünkü medya da kavgaların sövgülerin peşinde.. "O dedi, bu dedi" haberleri.. Yahu neler oluyor?..
İstanbul'a Minyaturk'u hediye eden zamanın Kültür Daire Başkanı Cengiz Özdemir kardeşimle gittik Ataköy'e..
Sinan Erdem salonuna girdik ki, bir mucize başarmışlar.. 20 bin kişilik salon 10 bine inmiş ama, kaybolan 10 bin seyircilik yere, 25 metrelik bir havuz oturtmuşlar.. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası orda yapılacak (Dün başladı, haberiniz var mı?. Nerden olsun?. Bizde medya mı var?) Sinan Erdem'e beni ilk Sinan Ağbi getirmişti, 1999 mu ne?. Kaba inşaatı bitmişti. "Çok amaçlı bir Olimpik Salon olacak" demişti. İçinde atletizm, bisiklet, aklınıza ne gelirse yapılacak. Kışın da buz pateni falan.. Yanında bir kaba inşaat daha vardı. O da limpik Kapalı Havuz olacakmış..
O on para etmez stadı bitirdik. O salon öyle yıllarca kaldı. Sonra bitirmek aklımıza geldi. Bitince, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı ona güvenip aldık. Amma velakin, Turgay Demirel allem etti, kallem etti, o çok amaçlı olimpik salonun üzerine yattı.. Basketbola kaptı.
Dünya Atletizm Şampiyonası ne olacak?.
Kaba inşaatı yarım yamalak duran yüzme havuzundan, iki ayda dandik bir atletizm salonu yaptılar.
Bu arada biz Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nı aldık. Aldık da, havuz, salonunu baskete kaptıran atletizme gitti. Nerde yapacağız?.
İşte mucize..
Başa döndük. Sinan Erdem'e havuz kurulacak.
Motto diye bir Türk uluslararası servis şirketi var. FİNA, yani Uluslararası Yüzme Federasyonu onlarla çalışıyor.. Bizimkilere "İşi Motto'ya bırakın" demiş.
Motto, Sinan Erdem'e havuzu kondurmuş.. Tüm organizasyonu yüklenmiş. Elektronik skorbordlardan, yüzücülerin eşofman sepetlerini taşıyacak gönüllülere kadar her şeyi.. Açılış, kapanış ve ödül törenleri dahil.. Genel Müdür Mustafa Nafi Kaya anlattı.. FİNA gelip incelemiş. O kadar memnun kalmışlar ki, gelecek yıl Kazan'da yapılacak şampiyonanın organizasyon işini de Motto'ya vermişler..
Buyrun Türkler, Türkiye neler başarıyor..
Açılıştan bir gün evvel ordaydım. Mucizeleri seyrettim. Bir tek NTV kamerası vardı orda.. Bir de ben..
Benim yerime Başbakan gitseydi oraya.. "Ey Türkiye bakın neler yapıyoruz" deseydi, 100 kamera olurdu orda.. Bütün Türkiye de duyar öğrenirdi, sayesinde..
Ama Başbakanımız yoğun.. Ecdatla uğraşmaktan daha bugüne sıra gelmedi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA