Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Oscarlar nerdeyse belli..

Dünya Oscarları konuşuyor, topu topu bir ay kaldı ya.. Ama Hollywood sanki heyecanını kaybetmiş. Sevgili Safter Yılmaz'dan aldığım not öyle gösteriyor..
Naklediyorum.

***

Bilmem sen ne düşünüyorsun Hıncal ama, 2 Mart'ta verilecek Oscar ödüllerinin burada pek heyecanı kalmadı.. Daha bir ay var ama Hollywood'da kadın ve erkek oyuncu olarak Avustralyalı Cate Blanchett ile Matthew McConaughey ve yardımcı erkek oyuncu dalında ise Jared Leto'nun zafer konuşmalarını şimdiden yazdıkları söyleniyor..
Yardımcı kadın oyuncu olarak ise Lupita Nyongo'o ile Jennifer Lawrence'in kazanma şanslarının ise eşit olduğu belirtiliyor..
Oscar üzerine yapılan bahislerde Cate Blanchett 1'e 2 verirken, en yakin rakibi Sandra Bullock 1'e 10. Erkek oyuncu dalında Matthew McConaughey gene 1'e 2 favori iken, en yakın rakibi Chiwetel Ejiofor 1'e 4 şansa sahip.. Yardımcı kadın oyuncu dalında Lupita Nyong'o ile Jennifer Lawrence 1'e 2' ile eşit durumdalar..
Yardımcı erkek oyuncu olarak Jared Leto 1'e 2 alırken en yakın rakibi Michael Fassbender ancak 1'e 10 gözüküyor..
En iyi film Oscar'ını "American Hustle/Düzenbaz"ın kazanması bekleniyor.. Bu film 1'e 2 favori. En yakın rakibi "12 Years a Slave" ise 1'e 4.
Sana Hollywood'dan bir not daha..
120 yıldan beri filim çekiminde kullanılan 35 milimetrelik negatif filmde sona gelindi..
Paramount stüdyosu bundan böyle sadece dijital formda film çekeceğini ve bir daha 35 mm kullanmayacağını açıkladı..
Stüdyolar salon başına 37 bin dolar harcayarak Amerika'daki 40 bin küsur sinema salonunun yüzde doksanını dijital gösterime çevirdiler..
Ekonomi bu gelişmeye sebep oldu..
Zira 35mm.lik bir kopya 2 bin dolara mal olurken dijital kopyanın maliyeti sadece 100 dolar.
..Ve bir not da sana.. "Polis muhabiri olabilmek" yazında sözünü ettiğin Truman Capote'nin "In Cold Blood" romanı ilk olarak 1967'de Columbia stüdyosu tarafından siyah beyaz olarak çekildi ve 4 dalda Oscar Ödülüne aday gösterilmesine rağmen bir şey kazanamadı.
İki polisi öldüren katillerden genci rolünde daha sonra bizde de "Baretta" dizisi ile üne kavuşan Robert Blake vardı. (Bir de ben not koyayım. 2005'teki çekimde Capote'yi oynayıp Oscar kazanan Philip Seymour Hoffman, pazar günü, New York'taki evinin banyosunda, hâlâ kolunda takılı duran şırınga ile ölü bulundu. Geçen yıl, bir klinikte 10 gün eroin tedavisi gören, 46 yaşındaki büyük oyuncu, Hunger Games/ Açlık Oyunları'nın yeni filmindeki rolünü bir hafta önce tamamlamıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA