Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Türünü sürdürmek..

Evrim teorisinin temelidir, Survival.. Yani yaşamda kalmak.. Türünü sürdürmek.. Güçlü olan yaşar.. Zayıflar yok olurlar.. Pasifik Okyanusu'nda nisan 2007'de bilim adamları Graneledone türü bir ahtapotun yumurtaları üzerinde yattığını görmüşler, denizin en derinlerinde.. Bir ay sonra gene dalıp bakmışlar. Ahtapot hala kuluçkada.. Hawaii Üniversitesi bilim adamları işin peşine düşmüş. Aralıklarla ahtapota 18 defa daha dalmışlar, tam 4.5 yıl boyunca. Ahtapot yaklaşık 160 yumurtasının üzerinde yatıyormuş hep..
Hayvan yumurta üzerinde yatarken avlanmadığı ve beslenmediği için her defasında daha zayıf, daha soluk görünüyormuş.
Tam 53 ay, bilimin kaydettiği en uzun kuluçka süresinden sonra yumurtalar kırılmış, yavru ahtapotlar çıkmış. Ana ahtapot da ölmüş.. Zaten bütün ahtapot türleri, kuluçka süresinin sonunda ölürlermiş, iyi mi?.
Hawaii Üniversitesi, 53 ay süren kuluçkalığın bir hayatta kalma, survival süreci olduğunu söylüyorlar. Yumurtaların üzerinde bu kadar uzun süre yatmak, bir hayatta kalma stratejisi..
Yavrular o zaman yumurtadan tam gelişmiş olarak çıkıyorlarmış. Bu da onlara en iyi hayatta kalma şansını sağlıyormuş!..
Yavru hayatta kalsın, tür devam etsin diye 4.5 yıl ölümüne bekleyen ana!..
Vay ki vay!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA