Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na açık ihbar!..

Evet.. Bu yazı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir açık ihbar dilekçesidir..
Bu ülkede sporda şiddet çok tehlikeli boyutlara giderken, Türkiye Büyük Millet Meclisi 2011 yılında 6222 sayılı "Sporda Şiddetle Mücadele" yasası çıkarmış, ayni yılın sonunda da, kulüplerden gelen ağır baskılar sonucu, cezalarda indirim yapan 6259 sayılı değişiklik yasasını kabul etmişti.
Yani, 2012 yılının başından beri, bu ülkede, Sporda Şiddeti Önlemek için çıkarılmış "Özel" bir yasa var. Bu yasa, özellikle, tahrikleri yasaklıyor.
Şimdi İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na soruyorum..
Tüm televizyonlarda yer alan, tüm gazetelerde manşete çıkan şu habere ne diyorsunuz?.
"Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a meydan okudu. 'Gerekirse hakem odası basarım. Gücü varsa Fikret Bey de bassın. Ama Beşiktaş'ın arkası boş.'
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe- Gençler Birliği maçının devre arasında, soyunma odası koridorlarında hakemlere 'İyi maç idare edemiyorsunuz. Bir daha buraya gelemezsiniz' dediğini de söyledi."
Sayın Başsavcı,
Galatasaray'ın Kupa kazandığı maçtan sonra olanları, soyunma odasını basmak isteyen yüzlerce Fener taraftarını polisin nasıl güçlükle durdurup bir spor felaketini önlediği, hırsını alamayan seyircinin Bağdat Caddesi'ni yangın yerine çevirdiği, bir benzincideki arabayı dahi yaktığı ve Kadıköy'ün bir başka felaketten kıl payı kurtulduğu, televizyonlarda yayınlanan canlı yayın görüntüleriyle hatırlardayken, Aziz Yıldırım'ın hem de böylesi ağır tehdit ve tahriklerle konuşması, 6222 sayılı Şiddet Yasasını geçiniz, Türk Ceza Yasası'na dahi aykırı, çok ama çok tehlikeli bir tahrik değil midir?.
Bu suç, üstelik Fenerbahçe TV'si tarafından canlı yayınlanan bir konuşmada işlenerek, ağırlaştırma sebebi yaratılmamış mıdır?.
Hem de bir büyük kulüp başkanı tarafından yapılan 1 Kasım 2014 tarihli tüm gazetelerin spor sayfalarında manşetten yayınlanan bu ağır tahrik ve tehdit konuşması üzerine bir soruşturma açılması düşünülmekte midir?. Bu konuşmada suç yoksa, 6222 sayılı yasanın tarif ettiği suç nedir?
Sayın Savcılığınızın harekete geçmesi için ne gerekmekte ve beklenmektedir?.

***

Aziz Yıldırım'ın Gençler maçının devre arasındaki tehditlerinin ikinci yarıdaki maçın sonucunu değiştiren penaltı düdüğüne, Beşiktaş maçı öncesi tehditlerinin ise Beşiktaş aleyhine ucuz bir kırmızı karta ve verilmeyen bir penaltıya sebep olduğunu dünya gördü, ama işin o yanı savcılığı ilgilendirmiyor.
Ama Sayın Savcı, Yayıncı Kuruluş dahil, maçı yorumlayan medyaya bakıp "Siz önce kendi halinize bakın" derse, o zaman da benim yüzüm fena halde kızarır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA