Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Nejat Bey!..

Tam 43 yıl olmuş, Nejat Bey, benim dostluğu ile gurur duyduğum Nejat Eczacıbaşı bu festivali başlatalı..
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı 43. İstanbul Müzik Festivali, bu pazar açılıyor..
Haberi dün The New York Times'de okudum. Açılış gecesinin programına kadar yazıyordu, dünyanın en yaygın ve en ünlü gazetesi..
Ben de yazayım o zaman..
Lütfi Kırdar'daki gece, Sevgili dostum Yalçın (Keşanlı Ali) Tura'nın oğlu, genç Hasan Niyazi Tura'nın Şehidin Türküsü ile açılıyor.. Orkestra, Borusan Filarmoni, Sacha Goetzel yönetiminde (31 Mayıs). Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı için, Emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın librettosu üzerine bestelenen oratoryoda, tenor Serkan Bodur'u dinleyeceğiz.
Borusan Filarmoni, daha sonra genç uluslararası gururumuz Can Çakmur'un seslendireceği Şoştakoviç'in 2 numaralı Piyano Konçertosuna eşlik edecek. Gecenin son eseri, dinlemeye doyamadığım Mussorgsky.. Bir Sergiden Tablolar..
Şimdi siz ister tıklayın, en geniş bilgileri alın..
http://muzik.iksv.org/en
Benim tavsiyelerimi isterseniz?..
Mezzo soprano Magdelana Kozena (23 Haziran), piyanist Yuja Wang (29 Haziran), kemancı Christian Tetzkaff (25 Haziran), kemancı Patricia Kopaçinskaya (15 Haziran), piyanist Gülsin Onay ve Trompet Gabor Boldoczki (17 Haziran)..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA