Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazar neşesi

Amerika Başkan seçimleri seneye ama, iki büyük partinin adayı olabilmek için kampanyalar çoktan başladı. Özellikle Meksikalı göçmenleri ve fakirleri ezen konuşmaları ile nefret toplayan gayri menkul zengini ve CNN'nin sahibi Donald Trump'ın anketlerde en önde gidişi büyük şaşkınlık uyandırıyor.
Trump, saçları, giyinişi, davranış, jest ve mimikleriyle bütün komedyenlerin alay konusu.. Jimmy Fallon anlattı. Trump'ın iki rakibi hafta sonunda sülün avına çıkmışlar. (Sülün Pheasant olarak yazılır, İngilizcede..)
Trump gazetecilere "Beni niye çağırmadılar. Ben köylü avına bayılırım" demiş. (Köylü peasant olarak yazılıyor.) Danışmanı kulağına eğilmiş.. "Köylü değil, sülün avı efendim" demiş..
Şaka beni 60'lı yıllara götürdü. Delta Ajansta çalışıyorum. Cüneyt Ağabey İngiliz ve Amerikan gazetelerine de reklamlar yolladığı için pek çok İngilizce gazete alıyoruz. Okumak da benim görevim. Fikirler çıkarıp Cüneyt Ağabeye teklif ediyorum. Bir sabah gazeteleri açtım. Hemen hepsi Türkiye ile dalga geçiyor..
Başlıklar hemen hemen ayni..
"Türkiye'de yazları köylü avlamak yasak!."
Turizm sezonu başlarken, Turizm Bakanlığı bir kitapçık yayınlamış, İngilizce, yabancı turistlere rehber olsun diye..
Orada bir bölümün başlığı Avcılık.. Türkiye'de avlanacak hayvanları, bulunacakları yerleri anlatıyor. Bu hayvanların avlanmasının serbest ve yasak olduğu mevsimler de listeleniyor.
Avcıların en meraklı oldukları hayvanların başında sülün geliyor. Kitapta "Yaz aylarında sülün avlamak yasaktır" cümlesi var. Ama "Pheasant" yazarken, "h" harfi düşmüş. Olmuş "peasant.."
Yani Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı av mevsimi başında "Türkiye'de yaz aylarında köylü avlamak yasaktır" diye turistleri uyarıyor, iyi mi?. Adamlar da dalgalarını geçiyorlar tabii..
Şimdi Trump'la dalga geçtikleri gibi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA