Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nadal'ın Laneti!..

Avustralya Açık, yani 2016'nın ilk büyük turnuvası, yani Grand Slami, briççi deyimi ile pötişilem bile olamadı. Onlarca kanalı bulunan ülkemizde tek kanal, hem de Türkiye için fevkalade uygun saatleri olmasına rağmen naklen yayın yapmadı. TRT'yi kaale almıyorum bile.. Onlar, anayasal ve yasal görevlerini unutup özel kanallarla sidik yarışına girme peşindeler. Benim paramla üstelik, bana hayırları yok, kırk yıldır.
Cumartesi sabahı 10.00' da Tek Kadınlar, pazar saat 9.30' da Tek Erkekler finali izlenmez mi?.
Bir damla bal için bir çuval keçiboynuzu yemek isterseniz, izlersiniz tabii.. (Bu arada.. Ben çocukluğumun en ucuz meyvesi, okul önünde bir koca külahı 5 kuruşa satılan keçiboynuzunu çok severim, o da ayrı. Bana geçen hafta keçiboynuzu pekmezi yollayan Manavgat Belediye Başkanına da teşekkür ederim. Tahinle karıştırınca, enfes oldu.)
Servis çizgisi gerisine yerleşip, sadece gelen topu karşıya atan ve rakibinin hata yapmasını bekleyen Alman Kerber, Serena Williams'ı yenince, "Yuh" dedim içimden. Kerber hemen tüm maçlarını çünkü sayı alarak değil, rakiplerinin sayı vermesini bekleyerek oynadı çünkü. Zevksiz, tatsız.. Taktik onun.. Ama tatil sabahı da benim. Kötü tenisle piç oldu, resmen..
Erkeklerde durum daha da beterdi. Jokoviç'e karşı Andy Murray'nin sıfır şansı vardı. Üç sete gitti zaten.. Fileye gelmekten korkar olunca tenisçiler, oyunun seyir zevki çok azaldı. Dünya 1 ve 2 numaraları, ısınma tenisi oynar gibi topu karşı sahaya yumuşak yumuşak atıyorlar. Top da 20 defa gidip gelince, "Harika Rally" oluyor.. Hadi canım sen de..
Şimdi sırada Fransa Açık var. Avustralya gibi, sentetik değil, toprak kortta.. Melburne'da ilk turda elenen Nadal, "Toprak Kort" ustası. O biraz renk getirebilir, Roland Garros'a..
Bir tebessümle kapayalım konuyu..
İlk turda elenen Nadal'ın laneti, Avustralya Açık'ın kaderi oldu. Nadal'ı eleyen vatandaşı Verdasco, ikinci turda Sela'ya kaybetti.. Verdasco'yu eleyen Sela, üçüncü turda Kuznetsov'a kaybetti. Kuznetsov'u eleyen Monfils, dördüncü turda Raonic'e kaybetti. Raonic'i eleyen Murray, finalde, Jokoviç'e kaybetti.
Yani Nadal'ı eleyen seri, sonuna dek tıpkı Nadal gibi, ilk maçında kaybetti, gitti, iyi mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA