Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Doğuş.. Teşekkürler NTV!..

23 Nisan Milli Egemen-lik Bayramını, Doğuş ve NTV sayesinde, onlarla kutladım.. İkisine de sonsuz teşekkürlerimle..
23 Nisan cumartesi sabahı evdeydim. Çıkmaya hazırlanırken NTV'deki özel yayın dikkatimi çekti.. İki dakika bakmak isterken, 3 saat takıldım, bitene dek başından ayrılamadım. Bu kadar mı güzel bir "Özel" ve "Canlı" program yapılır..
NTV o özel programı, çocukların izleyeceği bir saatte yeniden ve duyurarak tekrar etmeli.. Bu kadar öğretici, bu kadar eğitici, bu kadar coşturucu bir program az olur.. Kısa kısa geçişlerle, arka arkaya klipler gibi hiç sıkılma fırsatı vermeden, ilk Meclis'in açılışını, Atatürk'ümüzü anlattılar bir yanda.. Bugünün harika çocuklarıyla canlı yayın gerçekleştirdiler öte yanda..
Müthişti, müthiş..
Pazar sabahı erkenden, TİM'in yolunu tuttum.. Doğuş Senfoni Orkestrası'nın Geleneksel Çocuk Bayramı Konseri var..
Rengim Gökmen şefimin Müzik Direktörü, Dr. Erdal Atabek'in Sosyal ve Psikolojik Danışman olduğu bu orkestra, Doğuş'un gururudur.
Bu defa, Klasik Müziği, daha 3 yaşındayken beste yapmaya başlayan Harika Çocuk Mozart'ı çocuklarımıza tanıtmak ve sevdirmek için öyle hoş bir şey yapmışlar ki.. Salonu dolduran minikler nasıl keyifle, coşkuyla, alkışla, çığlıklarla izlediler.
"Mozart'ın Sihirli Dünyası" adlı bir müzikal oyun.. Müzikler, Mozart'ın Sihirli Flüt Operasından genelde.. Murat Göksu yazmış.. Yönetmiş.. Oyuncular, profesyoneller.. Mozart'ın çocukluğunu harika canlandıran Ata Berk Mutlu dahil.. O da dizilerde oynarmış meğer..
Baştan sona sevdim. Baştan sona bayıldım..
Başta Doğuş, emeği geçen herkese teşekkür..
Bir de.. Bir de Etiler'den TİM'e giderken Maslak'tan geçtik.. Yemyeşilin içinden biten o beton yığınına her zaman sinirlenirdim. Bu defa ve ilk defa bayıldım..
"Mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü
Işıl ışıl, dalga dalga bayrağım"
göklere yükselsin diye dikilmiş, o gökdelenler sanki.. Hemen resmini çekti Ercan..
Siz de bakın.. Güzel değil mi, manzara.. Güzel değil mi, göklere yükselen bayrağım!..
Mithat Cemal'i hatırladım gururla bakarken, "Şehidimin son örtüsü"ne..
"Düşmez yere haşa, o bizim bayrağımızdır.
Bir fecr olarak doğmadadır her dağımızdan.
Ay-yıldız... O mazideki bir süstür, emin ol,
Atîde güneşler doğacak bayrağımızdan."
(Fecr: Şafak, Mazi: Geçmiş. Ati: Gelecek)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA