Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Selman Ada’nın sanata, turizme ihaneti!..

Devlet Opera ve Balesi'nin başına geldiği gün, harikalar yaratan ve rekorlar kıran Ankara, İstanbul, İzmir başta ekipleri darmadağın eden, tüm müdürlüklere, kendi eserlerinin sahnelenmesi emri veren ve Devlet Opera ve Balesi'ni nerdeyse sıfırlayan Selman Ada nam zat, 15 Temmuz'u bahane ederek, Bodrum Kalesi'ndeki geleneksel Bale Festivali'ni hemen iptal etmişti.
Şimdi haber aldım.. Eylül deki Aspendos Festivali'ni de gene ayni gerekçe ile kaldırmış..
22 yıldan beri yapılan ve Antalya'nın simgesi haline gelen festival hem de en çok ihtiyaç duyulan sezonda Ada kafası ile yasaklandı yani..
Expo 2016 konserleri hem de nasıl devam ederken, Aspendos'un iptal edilmesine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, sanat ve sanatçı dostu, arkadaşım, kardeşim Menderes Türel ne der acaba?.
İnsanda biraz akıl, biraz mantık, biraz ülke sevgisi olur..
Bir yıldır ülkede olup bitenlerin üzerine bir de o hain kalkışma tuz biber ekmiş ve Turizm zaten büyük bir darbe yemişken, dünyaya "Ey Turistler sakın gelmeyin ha.. Bakın biz değil bugün, eylül ayından bile emin değiliz. 23 yıllık Uluslararası festivali bile korkumuzdan yapamıyoruz" ilanı başka nasıl yapılır, Ada Efendi?.
Rusya ile barışmışız. Antalya Turizmi'nin nerdeyse yarısı Rus turistler yeniden gelmeye başlamışken, bu nasıl bir ihanettir?.
Geçen hükümetin Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'la uzun uzun konuşmuştuk..
Selman Ada'nın nasıl yeteneksiz, nasıl kendine yontucu bir yönetici olduğunun benim gibi farkındaydı..
"Ne var ki, bir tek onu değiştirmek çözüm değil. Çünkü bakanlığın içine çöreklenmiş bir klik var.. (İsim vermedi ama, bugüne bakınca ister istemez kendi kendime soruyorum.. Fetöcüler miydi acaba, dedikleri..) Önce bunları temizlemezsek, geleni de yerler. Çünkü bütün köşe başlarını tutmuşlar.
Makamına layık tek adam, müsteşar Haluk Dursun, ama klik ona da rahat vermiyor. Yapıyı da yenilemek, pek çok Avrupa devletinden kalabalık İstanbul'u özel olarak ele almak gerek.. Bunun çalışmalarını yapıyoruz" demişti bana.. Ama o temizliği yapmaya ömrü yetmedi.. Yeni kurulan hükümette Mahir Ünal yoktu.. Bakanlığa Nabi Avcı getirilmişti.
Nabi Avcı, geldiğinden bu yana öne çıkmadı. Ünal'ın başlattığı çalışmaları sürdürdü mü, bilmiyorum.. O kliğe teslim mi oldu, onu da bilmiyorum.
Bildiğim, susuyor..
Turizmin en ihtiyaç duyduğu anlarda dahi susmayı tercih etti..
Kültür alanında, kıyametler koparken de görünmedi ve konuşmadı..
Bodrum, Aspendos iptal edilirken ortalarda olmamasını, "Ne yapıyorsunuz siz" demeyişini anlamam mümkün değil..
Ülke, 79 milyona umut, 79 milyona heyecan veren bir Barış, Birlik ve Kardeşlik havası içindeyken, Spor ve Sanat alanındaki tatsız eylemlerin havayı bulandırması hızla önlenmeli..
Spor ve Kültür/Turizm Bakanları'na şimdi büyük görev düşüyor..
Hemen!.. Acil!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA