Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir Putinimiz daha oldu!.

B ugün Fetöcüler tarafından tezgahlandığı ortaya çıkan uçak dolayını bir kenara bırakın, Putin, ülkemize ve iktidara en yakın süper güç lideriydi.
Amerika ve Avrupa'nın her türlü baskı, oyalamaları önünde Türkiye yüzünü Doğu ülkelerine döndüğü zaman, Çin'e dek uzanan yeni ekonomik müttefiklerimizin başına geçmişti Putin.
Ama bir sorun vardı aramızda, adı konmayan, telaffuz edilmeyen.
Şu anda en büyük dış sorunumuz Suriye.. Biz Esad'ın yıkılmasını ve Özgür Suriye Ordusu'nun yani muhaliflerin yönetime gelmesini istiyoruz ve muhalif orduyu her türlü destekliyoruz.
Dost Putin ise, Esad'ın yanında..
Peki Amerika'nın yeni başkanı Trump nerde?.
Yeni Başkan, Orta Doğu'da güçlü liderler istiyor. Bu yüzden "Otoriterleşiyor" diyen Clinton'un aksine Trump, Orta Doğu'nun en güçlü lideri Erdoğan'ı destekliyor, tıpkı Putin gibi..
Trump da Putin gibi IŞİD'in yok edilmesine inanıyor.
Ama Trump da, dış güçlerin Suriye'de rejim değiştirmek isteyenlere yardımcı olmasına karşı.
Tıpkı Putin gibi Esad'dan yana..
Yani iki süper lider de, hem Erdoğan'dan, hem Esad'dan yana..
İşte başlığımızın anlam özeti bu.
Yeni Türkiye dostumuz Putin ve Nato Müttefikimiz Trump, Esad'a destek konusunda anlaşacağa benziyor. Bu Suriye sorununun, bizim tezimizin tersine çözümü demek..
O zaman?.
Erdoğan kendisini destekleyen iki Süper güç lideri ile hangi akılcı çözümde buluşacak?.
Bekleyip göreceğiz.

***
Trump, "Zafer" konuşmasına rakibi Clinton'a teşekkürle başladı ve ardından tam bir Yenikapı konuşması yaptı ve vurguladı..
"Daha güçlü Amerika için, partilerimizi unutup hepimiz el ele vermeliyiz. Sadece kendi partimin değil, bana oy vermeyenler dahil herkesin başkanı olacağım. Herkesi kucaklayacağım.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA