Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

20 yıl sonra!..

Bu ülkenin en güzel konser salonlarından biri Albert Long Hall'de tam 20 yıl önce İdil Biret'le başlamıştı Boğaziçi Konserleri..
20 yıldır bu Üniversite'den yetişenler, klasik müziği dünya starlarıyla kendi kampüsleri içindeki bu tarihi salonda tanıştılar..
Günlerden 7 Aralık'tı ve açılışı yapan, benim çocukluğumun Harika Çocuğu, o yıllarda çıkan "Harika Çocuklar Yasası" ile Paris'te eğitime giden İdil Biret'ti. Şimdi onu dünya tanıyor.
Almadığı ödül kalmadı.
Yirmi yıl sonra, gene 7 Aralık'ta, gene İdil Biret çalacak bu akşam..
Program öncesi barkovizyonda 20 yılın özeti olarak. Kaçırılmaz bir gece..
Gideceğim ve gidemeyenlere de anlatacağım, bu ülkenin dünya çapında gururu, Fahri bir Boğaziçili olarak!.
12 Aralık Pazartesi gecesi de Kartal'da Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde duygusal ama muhteşem bir gece var.. Genç yaşta kaybettiğimiz gene bir Dünya Sopranosu Zehra Yıldız'ın artık geleneksel hale gelen Anma Geceleri'nin 19'uncusu bu.. Almanya'da kentin sokakları afişleriyle doluyken, ani bir beyin kanamasıyla kaybetmiştik, Büyük Zehra'yı 1997 10 Aralık günü..
Operamızın dinlemeye doyamayacağınız gençleri Zehra için söyleyecekler, Şef Cem'i Cem Deliorman yönetiminde.. Sopranolar, Nurdan Küçükekmekçi, Gülbin Onay..
Mezzosoprano Dilan Şaka, Tenor Cenk Bıyık, Baritonlar Alper Göçeri, Faik Mansuroğlu ve Bas Bariton Oğulcan Yılmaz..
Hele karşıda oturuyorsanız, kaçırmayın..
Giriş ücretsiz!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA