Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ben haksız ve yanlış yazarım!.

NTV Basınla İlişkiler Yönetmeni Mine Alpaslan'dan bir açıklama aldım. Sunuyorum.
"Öncelikle yayınlarımızı büyük bir dikkatle izlediğiniz için teşekkür ederiz. NTV olarak eleştirilere açığız. Bunlardan yararlanıyoruz ve hatamız varsa düzeltiyoruz.
Ancak son dönemde sizden gelen eleştirilerin büyük bölümü maalesef haksız ve yanlış. Bugünkü yazınız da bunlardan biri. Yazınızda NTV ve NTVSpor'un alt yazılarında Fenerbahçe-CSKA ve Darüşşafaka Doğuş-Maccabi arasındaki Avrupa Ligi karşılaşmalarının sonuçlarına yer verilmediğini iddia ediyorsunuz.
F.Bahçe-CSKA Moskova ve Darüşşafaka Doğuş-Maccabi karşılaşmalarının sonucu NTV'de 22.40'tan itibaren verilmiştir.
Aynı şekilde maç sonuçları NTV Spor'un alt yazılarında da yer almıştır.
Sayın Uluç; sizden ricamız gazeteciliğin temel ilkesi olarak bir eleştiride bulunmadan önce doğruluğunu kesin olarak teyit ettirmenizdir. Bizi izlediğiniz için tekrar teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz."
Nihayet, haftalardır, hatta aylardır süren eleştirilerime bizahmet yanıt verdiği için benden de Mine Hanım'a teşekkür.
Şimdi tartışmanın tam aydınlığa kavuşması için iki sorum var.
Birincisi.. O gece televizyonlarda yayınlanan bu iki maç kaçta bitti?.
22.40'ta verdiğinizi söylüyorsunuz da. Yolladığınız NTV görüntülerinin hepsinde borsa var, tesadüf (!), saat yok.. NTV Spor görüntüsü ise 23.51, siz de baktınız mı?.
İkincisi.. Saat 22.00 ile 23.00 arası kimsenin umurunda olmayan bir Hollandalı futbolcu ile yaptığınız özel (!) söyleşinin tanıtım anonsu, NTVSpor'da kesintisiz kaç dakika boyunca, altyazı olarak yayında kaldı?. Saat kaçtan kaça?.
Cevap lütfederseniz, anlaşmamız daha kolay olur.
Ayrıca.. Benden gelen eleştirilerin büyük bir bölümü haksız ve yanlış ise, neden görevinizi yapıp, hiçbirini anında yanıtlamadınız.. Şimdi sizden o "Haksız ve yanlış" eleştirilerin listesini ve cevaplarınızı da özel olarak rica ediyorum.
Sayfamdaki resim mi?.
Bu da haksız ve yanlış eleştirilerimin sonuncusu..
Salı gecesi saat 22.40'ta eve gelip NTV'yi açtığımda bu alt yazı vardı, aynen.
"Puanını 12'ye çıkaran Çaykur Rizespor gruptan çıkmayı GARANİTLEDİ.."
Şimdi resme dikkatle bakın.. Bu resimde alt yazının yanında saat var, sizin yolladıklarınızdan farklı..
"07.55!.."
Yani dün sabah, yani maçın ertesi sabahı uyanınca özellikle baktım. Binlerce insan çalıştıran, gece onlarcasını merkezde nöbetçi bırakan NTV'de bir, tek bir kişi kendi ekranına merak edip bakmamış mı diye.. İşte gördüğüm ekranın resmi budur, Mine Hanım!. Sizin yazınız henüz bilgisayarımda dururken, bu yanlış da 10 saattir NTV ekranında duruyordu yani..
Bir yanlış ekranda saatlerce kalır da, o kurumda bir kişinin umurunda olmaz, daha kötüsü, o koskoca kurumda kendi kanalını izleyen tek kişi çıkmazsa, siz neyi GARANİTlemiş olursunuz Mine Hanım?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA