Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

All’olur, ball’olur!.

"All'olur, ball'olur, Kıbrıs gelini
Geline söyleyin benim halimi.."
Raif Denktaş, Erdinç Gündüz, Aydın Kalfaoğlu ve Ferazat Gürsoy tarafından 1964'te, Kıbrıs Türkleri'nin sesi olarak "Bayrak Kuartet" diye kurulan Sıla 4'ün en sevdiğim şarkısıydı, Kıbrıs Gelini..
Öyle severdim ki, Kıbrıslı dostum, kardeşim Ertan Birinci, her gidişimde beni Ercan Havaalanından alır, şehre gelirken radyoyu açardı. Sahibi olduğu Genç Radyoyu.. Öyle de ayarlardı ki, daha ilk kilometrede başlardı, Sıla 4'le Kıbrıs Gelini.. Ertan'la benim simge şarkımız oldu, giderek..
Telefonu açanımız "Alo" demez, "All'olur" diye başlarız.
Ertan sonra Genç TV'yi kurdu.
5 yıl evvel, 16. Kuruluş Yıldönümü galasında Kıbrıs'taydım. Sahneye Sıla 4, hele de Raif'in genç yaşta trafik kazasında ölümü ile müzik işlerinden çekilmiş Sıla 4'ün kalan üç üyesi çıktı. Bana sürpriz.. Beni de davet etmezler mi sahneye...
Sıla 4'ü bu bet sesimle tamamlayarak, Kıbrıs Gelini'ni söyledik, iyi mi?.
31 Mayıs, yani şu satırları yazdığım gün, Genç TV'nin, Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası sesinin ve görüntüsünün 21'inci Kuruluş Yıldönümü..
Gene orada olmak, Aydın'ı da kaybettiğimiz için artık 2 kişi kalan Sıla 4'ü bu defa Ertan'ı da alarak tamamlamak için orda olmak isterdim. Bir paçavra gribi beni adına çevirince gidemedim.
Ama kalbim seninle Ertan!.
Nice 21 yıllara..
Gene hep beraber..
"All'olur, ball'olur Kıbrıs gelini
Geline söyleyin benim halimi.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA